current views are: 1

13 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:18

Μιχελάκης: Απαράδεκτα λάθη που πλήττουν την κυβέρνηση

Για απαράδεκτα και αδιανόητα λάθη στο ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων, όπως και στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ, που εκθέτουν τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση μίλησε ο Γιάννης Μιχελάκης σε παρέμβασή του στη Βουλή. Επιπλέον, αναρωτήθηκε ποιος έχει την ευθύνη γι’αυτές τις παραλείψεις. 

Δημοσίευση 17:18’
αρθρο-newpost

Για απαράδεκτα και αδιανόητα λάθη στο ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων, όπως και στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ, που εκθέτουν τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση μίλησε ο Γιάννης Μιχελάκης σε παρέμβασή του στη Βουλή. Επιπλέον, αναρωτήθηκε ποιος έχει την ευθύνη γι’αυτές τις παραλείψεις. 

Για απαράδεκτα και αδιανόητα λάθη στο ζήτημα της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, όπως και στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ, που εκθέτουν τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση μίλησε ο Γιάννης Μιχελάκης σε παρέμβασή του στη Βουλή. Επιπλέον, αναρωτήθηκε ποιος έχει την ευθύνη γι’αυτές τις παραλείψεις. 

Αναλυτικότερα: 

«Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις 100 δόσεις σε ό, τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αποτελεί τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικών χρεών που έγινε ποτέ. Είναι μια μεγάλη ανάσα σ’ έναν κόσμο που δεν αντέχει άλλο και υπολογίζεται ότι θα ανακουφίσει περίπου 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. 

Προφανώς λοιπόν, πρόκειται για ένα εξαιρετικά θετικό και ευεργετικό μέτρο, που το περίμεναν ως «μάνα εξ ουρανού» τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και οι επιχειρήσεις που εξάντλησαν κάθε αντοχή. Λειτουργεί έτσι για το καλό της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης, της κοινωνίας. Πως είναι, λοιπόν δυνατόν, ένα τόσο θετικό μέτρο να γυρίζει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση; Κάποιο λάθος προφανώς έγινε. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.  

Είναι νωπό ακόμα το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ, όταν τα λάθη χτύπησαν χιλιάδες συμπολίτες μας και οι παλινωδίες του αρμόδιου υπουργείου προκάλεσαν εύλογη και δικαιολογημένη αγανάκτηση. Και μάλιστα όταν μιλάμε για έναν φόρο που όχι μόνο είναι φθηνότερος κατά 15 % σε σχέση με ό, τι πληρώναμε μέχρι σήμερα για τα ακίνητα, αλλά και από το 2015 θα μειωθεί ακόμη περαιτέρω.  Όμως, όταν ο ελληνικός λαός για τέσσερα και πλέον χρόνια έχει υποβληθεί σε τόσες θυσίες, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη ωριμότητα, είμαστε υποχρεωμένοι τουλάχιστον να τον σεβόμαστε» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Είναι απαράδεκτα και αδιανόητα τέτοια λάθη και τέτοιες παραλείψεις. Διότι εκθέτουν τον Πρωθυπουργό, πλήττουν την κυβέρνηση και υπονομεύουν την προσπάθεια που γίνεται για εθνική ανάταση. Θα το πω απλά. Πυροβολούμε μόνοι μας τα πόδια μας. Και αναρωτιέμαι: Ευθύνες δεν έχει κανένας;»

Σημείωσε, πάντως, ότι θα στηρίξει την τροπολογία, γιατί- όπως είπε- δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμοστεί ένα τόσο ευεργετικό μέτρο.  
 


σχετικα αρθρα