current views are: 5

14 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση08:46

«Πέρασαν» οι τροπολογίες για τον ΕΝΦΙΑ με 147 και για τα κόκκινα δάνεια με 165 «ναι»

«Πέρασαν» στην Βουλή η νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια που τελικά μπήκαν στην ίδια ψηφοφορία.

Δημοσίευση 08:46’
αρθρο-newpost

«Πέρασαν» στην Βουλή η νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια που τελικά μπήκαν στην ίδια ψηφοφορία.

«Πέρασαν» στην Βουλή οι τροπολογίες για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια που τελικά μπήκαν στην ίδια ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, 147 βουλευτές ψήφισαν «ναι» για την τροπολογία σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, «όχι» ψήφισαν 112 βουλευτές και «παρών» δύο βουλευτές. Την τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια ψήφισαν «ναι» 165 βουλευτές, «όχι» 83 βουλευτές και παρών 13 βουλευτές. Το σύνολο των ψηφισάντων είναι 261 βουλευτές, ενώ 39 βουλευτές ήταν απόντες.

Από τους βουλευτές που είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι πιθανόν να μην ψηφίσουν την τροπολογία για τις 100 δόσεις στον ΕΝΦΙΑ, τονίζεται ότι κατά την ψηφοφορία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης ψήφισε παρών στη σχετική τροπολογία και ναι σε αυτή για τα κόκκινα δάνεια ενώ παρών ψήφισε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής. 

Εκπλήξεις δεν υπήρξαν, πέραν των πολλών απουσιών, αναμεσά τους και πρώην και νυν υπουργοί, όπως ο κ. Χρυσοχοίδης, ο κ. Κεγκέρογλου, ο κ. Σαχινίδης, αλλά και πολιτικών αρχηγών όπως ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία συνολικά 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν ζητήσει και ονομαστική ψηφοφορία. Μάλιστα, οι ψήφοι των παραπάνω δεν θα συνυπολογίστηκαν, σύμφωνα με το προεδρείο.

Κατά των τροπολογιών τάχθηκαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ. Η ΔΗΜΑΡ, υπερψήφισε την τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια», παρά τις ενστάσεις που είχε εκφράσει κατά τη συζήτησή της, ενώ καταψήφισε την τροπολογία για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές – αν και ο Γ. Κυρίτσης δήλωσε «παρών» στην πρώτη τροπολογία. Η Χρυσή Αυγή, δήλωσε «παρών» στην τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ καταψήφισε εκείνη για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Οι ψήφοι των ανεξάρτητων βουλευτών

 Ο Οδυσσέας Βουδούρης και η Ραχήλ Μακρή, καταψήφισαν και τις δύο τροπολογίες, ενώ ο Μίμης Ανδρουλάκης δήλωσε “παρών” και στις δύο. Σειρά βουλευτών (Σπ. Λυκούδης, Π. Τατσόπουλος, Β. Οικονόμου, Γ. Ψαριανός, Β. Καπερνάρος, Χ. Αηδόνης και Γ. Νταβρής) υπερψήφισαν την τροπολογία για τα “κόκκινα δάνεια” και καταψήφισαν εκείνη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ άλλοι (Γ. Κουράκης, Θ. Τζάκρη, Μ. Μπόλαρης) καταψήφισαν την τροπολογία για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές και δήλωσαν “παρών” σε κείνη για τα “κόκκινα δάνεια”.


σχετικα αρθρα