current views are: 4

14 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:35

Με τον Μπουτάρη συναντήθηκε η Κεφαλογιάννη

Την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Θεσσαλονίκης συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Δημοσίευση 10:35’
αρθρο-newpost

Την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Θεσσαλονίκης συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Θεσσαλονίκης μέσα από κοινές δράσεις εξωστρέφειας, εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος και διευκόλυνσης των μετακινήσεων από και προς την πόλη, προς άλλους τουριστικούς προορισμούς, συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης η υπουργός ανάφερε στο δήμαρχο ότι  το υπουργείο θα συνδράμει σε δράσεις εξωστρέφειας της πόλης μέσω των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού και παράλληλα θα υποστηρίξει με την τεχνογνωσία του και όποιες άλλες ενέργειες αφορούν την ανάπτυξη του τουρισμού. 

Ακόμα η κυρία Κεφαλογιάννη είπε πώς και το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη με την ΔΕΘ HELEXPO χθες στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia θα συνδράμει στην περαιτέρω ενίσχυση του συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού οπότε θα συνεισφέρει και αυτή στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. 

Επίσης στα θέματα που συζητήθηκαν είναι και η διευκόλυνση των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης να μετακινούνται ακτοπλοιϊκά και δια ξηράς και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που θα ενισχύσει την ανάδειξη της πόλης σε κεντρικό προορισμό και για άλλες περιοχές που από την Θεσσαλονίκη μπορεί να προσεγγιστούν ευκολότερα.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τις θεωρήσεις VISA για τις σχολικές εκδρομές, μέτρα διευκόλυνσης και ενημέρωσης των επισκεπτών, και γενικά τομείς όπου η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συνεργαστεί με το κράτος προκειμένου να εφαρμόσει τα σχέδια που οφείλει να έχει φτιάξει για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Στο τέλος της συνάντησης η κυρία Κεφαλογιάννη  δήλωσε ότι «το 2015 μπορεί να είναι έτος τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη» καθώς μπορεί να προσελκύσει και να εξυπηρετήσει πολύ μεγαλύτερο από τον σημερινό αριθμό επισκεπτών καθώς διαθέτει σχέδιο, όραμα , προσφέρει πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού και κινείται δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση.


σχετικα αρθρα