current views are: 2

14 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:31

«Κόντρα» Σπυράκη – Χρυσόγονου για το χρέος

Στο ελληνικό χρέος αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Δημοσίευση 11:31’
αρθρο-newpost

Στο ελληνικό χρέος αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Στο ελληνικό χρέος αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, οι οποίοι μίλησαν στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

Η κυρία Σπυράκη τόνισε πως «η κυβέρνηση πρέπει γρήγορα να κλείσει τη διαπραγμάτευση και να περάσουμε σε εθνική συνέννοηση για το χρέος στη βάση της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012. Πρέπει να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις για να σταματήσει να υπάρχει αναταραχή».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε πως «για να υπάρξει συνεννόηση πρέπει να υπάρξει καταρχήν ατζέντα συνεννόησης.  Δεν μπορούν να γίνουν μονομερείς ενέργειες για το χρέος. Μπορούν να γίνουν κινήσεις με βάση τη συμφωνία του 2012 για το χρέος. Χρειάζεται γενναιότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ». 

Από την πλευρά του,  ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε πως η συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012 επήλθε ύστερα από πίεση του ΔΝΤ, καθώς «η κυβέρνηση ήταν άφωνη, όπως τώρα», με την κυρία Σπυράκη να απαντά πως ήταν απόφαση του Eurogroup.

Σε άλλο σημείο, η Μαρία Σπυράκη υπογράμμισε ότι «η ρύθμιση για τις 100 δόσεις σκιάστηκε από έναν κακό χειρισμό, που αφορά την ιστορία του ΕΝΦΙΑ. Υπάρχουν ευθύνες στον σχεδιασμό της ρύθμισης. Έπρεπε να έχει προϋπολογιστεί η τρύπα που θα δημιουργούσε. Η ουσία της ρύθμισης παραμένει και είναι σε ισχύ».

Όσον αφορά στην παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη από βουλευτή, τη χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» και ανέφερε πως ο ίδιος δεν μπήκε στην πολιτική με όρυς ανάγκης και καριέρας.

Ο κ. Χρυσόγονος, σχετικά με τη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» δήλωσε πως δεν είναι επαρκής και το ζήτημα «έπρεπε να τοποθετηθεί σε μια βάση που θα διασφάλιζε τη βιωσιμότητα των οφειλετών, με προϋπόθεση να επανέλθει η χώρα σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης».

Για την αναταραχή στην Παιδεία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «υπάρχει μεθοδευμένη προσπάθεια δημιουργίας σκηνικού έντασης από την κυβέρνηση, που μετατοπίζει την αντιπαράθεση από την οικονομία και την κοινωνία και καλλιεργεί σκηνικό έντασης για πράγματα που στην ουσία δεν είχαν υπάρχει καμία συγκεκριμένη αφορμή». 

«Τα πανεπιστήμια στη δυτική Ευρώπη είναι πιο «ήρεμα». Οι φοιτητές στα πανεπιστήμια της δυτικής Ευρώπης ξέρουν ότι θα βρουν δουλειά, αν έχουν ένα καλό πτυχίο, ενώ στην Ελλάδα οι φοιητητές είναι αντιμέτωποι με το φάντασμα της ανεργίας», τόνισε ο κ. Χρυσόγονος.

Τέλος, η κυρία Σπυράκη υπογράμμισε πως ο Κώστας Χρυσόγονος απέφυγε να καταδικάσει τις καταλήψεις και επεσήμανε ότι η ίδια δεν υιοθετεί τα περί μεθοδευμένης έντασης. 

«Οι υπέρογκες αντιδράσεις δεν βοηθούν. Το σκηνικό της έντασης είναι αχρείαστο και πρέπει να το καταδικάσει ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.


σχετικα αρθρα