Στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι εργασίες του Συμβουλίου θα ξεκινήσουν με πρόγευμα εργασίας που θα παραθέσει η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, στο οποίο θα εξεταστούν τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου βρίσκεται το ζήτημα της Ουκρανίας και θα εξεταστούν οι πολιτικές εξελίξεις, η κατάσταση επί του εδάφους, η πορεία εφαρμογής της εκεχειρίας του Μίνσκ και θα υιοθετηθούν συμπεράσματα.

Ταυτόχρονα, πρόκειται να εξετασθούν η πορεία της Ειρηνευτικής Διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στη Γάζα και στα Ανατολικά Ιεροσόλυμα, καθώς ο ρόλος της ΕΕ και των ευρωπαϊκών αποστολών στην περιοχή στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Στην απογευματινή σύνοδο του Συμβουλίου θα συζητηθούν η κατάσταση στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και στη Λιβύη και θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από τον Επίτροπο κ. Στυλιανίδη για την πορεία της επιδημίας του Έμπολα και τους τρόπους συνεισφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπισή της.