"Η χώρα μας έχει ήδη πτωχεύσει σε σύνεση, σε ευθύνη και σε σοβαρότητα", υποστήριξε σήμερα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τα σενάρια περί οικονομικής πτώχευσης.

Στράφηκε, πάντως, εναντίον αυτών που διακινούν τα περί οικονομικής πτώχευσης, και είπε ότι «κάποιοι επιτέλους πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να αλλάξουν λογική επεξεργασίας στα πράγματα που αφορούν τον τόπο».

Αναφερόμενος στην δημοσιοποιημένη πρόθεση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ να προχωρήσουν σε απεργίες και να κατεβάσουν τους διακόπτες, είπε: «Μα δεν έχουν καταλάβει οι άνθρωποι ότι οι διακόπτες της χώρας έχουν κατέβει εδώ και έναν χρόνο;».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό "Φλας", ο κ. Καρατζαφέρης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να πρυτανεύσει η λογική της σωτηρίας του τόπου, σε όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. "Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς όλους για περισσότερη σοβαρότητα», είπε.

Επανέλαβε την πρότασή του για πρόωρες εκλογές, λέγοντας πως εάν δεν μπορούν να την επιδείξουν όλοι αυτή τη σοβαρότητα, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο ελεγκτή των πραγμάτων, «να πάμε σε εκλογές για να δώσει την εντολή ο ελληνικός λαός, παρά το κόστος των εκλογών, παρότι αυτή την στιγμή δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια".

Επίσης υπενθύμισε την πρότασή του για δημιουργία κυβέρνησης οικουμενικής αντίληψης, στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας για να σωθεί ο τόπος. «Μην πετάει πέτρες ο καθένας στη “τζαμαρία”, η οποία έχει ήδη κομματιαστεί, μήπως και καταφέρουμε να σώσουμε τον τόπο. Εάν δεν καταλάβουν, ο κόσμος θα πάει σε μεγάλες αλλαγές, από τις οποίες θα προκύψει κάτι καινούργιο και πιο ελπιδοφόρο. Προσωπικώς, δεν έχω χρεωθεί το παρελθόν», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Χαρακτήρισε «άπειρη» την κυβέρνηση και είπε ότι κάνει λάθη συμβολικά, σημειολογικά, ουσιαστικά και επικοινωνιακά. Υποστήριξε ότι «οι υπουργοί είναι απόφοιτοι των κολεγίων με άριστες σπουδές, και καλό ήθος, δεν θα ήθελα να διαφωνήσω στην πλειονότητα, αλλά δεν ξέρουν και δεν γνωρίζουν την γλώσσα της αγοράς και της πιάτσας».

Επέμεινε στο θέμα του μεταναστευτικού, κάνοντας λόγο για «τεράστια υπόθεση»καθώς, όπως είπε, έχουμε μια διαρροή κεφαλαίων, 12 δισ. που πηγαίνουν στις πατρίδες των μεταναστών. «Αυτό δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία. Χάνουμε, περίπου 6 δισ. από διαφυγόντα ΦΠΑ και περίπου 8-8.5 δισ. ευρώ άνοιγμα εισαγωγών - εξαγωγών. Ό,τι να πουλάμε, δεν μπορούμε να καλύψουμε αυτή την ετήσια τρύπα των 20 δισ.», πρόσθεσε.

Παρουσίασε τη θέση του κόμματός του για το μεταναστευτικό και είπε ότι θα καλούσε την ΕΕ και θα ζητούσε να μοιραστούν τους μετανάστες με τα κράτη μέλη. «Διαφορετικά, θα καταγγείλω τη Συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ και θ' αρχίσω να σφραγίζω, να εκδίδω ταξιδιωτικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες, όπως έκανε και ο κ. Μπερλουσκόνι. Οι λαθρομετανάστες βρίσκονται τράνζιτ στην Ελλάδα. Για σας προορίζονται κι εγώ τους κόβω, λόγω Συνθήκης Σένγκεν. Έτσι θα μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη. Εγώ δεν μπορώ να έχω άλλους», είπε.

Απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κυβερνητικής σύμπραξης ΛΑ.Ο.Σ. - ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν απέκλεισε «να γίνει κάτι ευρύτερο». Όπως είπε, το θέμα δεν είναι να πάρει κάποιο υπουργείο και υποστήριξε ότι είναι το τελευταίο που θα σκεπτόταν και σε προσωπικό επίπεδο.

«Το θέμα είναι αν μπορούμε όλοι μαζί να μπούμε στη δουλειά, να συμμετέχουμε σε μια κοινή προσπάθεια. Κινδυνεύει η Ελλάδα. Αν δεν το κάνουμε τώρα, πότε θα το κάνουμε; Αυτό έγινε τότε το 1974 και γλιτώσαμε τα χειρότερα με την χούντα. Γιατί να μην γίνει και τώρα;» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τέλος αναφερόμενος στη ΝΔ, είπε ότι μετά από δυο χρόνια δεν γνωρίζει το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Περιμένουμε το «Ζάππειο 2». Είναι τρελά πράγματα αυτά. Μετά από δύο χρόνια και ακόμη δεν ξέρουμε ποιό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ. Κάποια λύση, κάποια πρόταση να ακούσουμε».