current views are: 1

14 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:19

Με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Δημοσίευση 16:19’
αρθρο-newpost

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μεταξύ των υπουργού Παιδείας και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριαρχης υποδεχόμενος τον κ. Λοβέρδο είπε: «Σας εκφράζω την αγάπη μας και την εκτίμησή μας κ. Υπουργέ για όσα προσφέρετε από την θέση σας ως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων για το γένος, την παιδεία του γένους και για την Εκκλησία. Στο διάστημα που είστε στο Υπουργείου αποκτήσαμε ήδη πείρα για τις καλές προθέσεις σας προς την Εκκλησία γενικώς και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο ειδικότερα. Σας ευχαριστούμε διότι δείξατε πρόσφατα έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματα της εκκλησίας της Κρήτης. Επισκεφθήκατε την Κρήτη, συνεργαστήκατε με τον Αρχιεπίσκοπο και ενημερωθήκαμε σχετικώς και η επίσκεψή σας εδώ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι απόδειξη των καλών διαθέσεων και για την  εκκλησία και για την παιδεία των ομογενών». 

Ο κ. Λοβέρδος στις δηλώσεις του τόνισε: «Είμαστε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε πολύ καλό βηματισμό, σε εξαιρετικά καλή και αποδοτική συνεργασία σε πολλά θέματα, είτε αφορούν στο Αγ. Όρος, είτε αφορούν στην εκκλησία της Κρήτης, είτε σε άλλα θέματα που συζητούμε και με αγάπη βρίσκουμε λύσεις, τις οποίες προωθούμε και εφαρμόζουμε. Ένας πολιτικός όπως ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, πρέπει να είναι πρακτικός άνθρωπος και επειδή αυτή είναι η δική μου αρχή, στους λίγους μήνες που είμαι στο Υπουργείο προσπάθησα και επέλυσα θέματα, συζητώντας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με το Αγ. Όρος, με την εκκλησία της Ελλάδας, την εκκλησία της Κρήτης, για την οποία κάνω ειδική αναφορά γιατί τα θέματά της τώρα ρυθμίζονται στη Βουλή. Είμαι ευτυχής που ο Παναγιώτατος εκτιμάει αυτή την προσπάθεια. Τον ευχαριστώ, τον αγαπώ, τον σέβομαι και τον τιμώ και είμαι συγκινημένος από τα λόγια του». Σε ερώτηση για την επίσκεψή του σε σχολεία της ομογένειας, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Θέλω να ακούσω ποια είναι η κατάσταση, ποια είναι τα θέματα, είναι ζήτημα ενημέρωσης».

Εν συνεχεία ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, κ. Γ. Καλαντζή, επισκέφθηκε την Αγία Ειρήνη στην οποία το 2016 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Πανορθόδοξη Σύνοδος.


σχετικα αρθρα