current views are: 2

15 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:51

«Οι πρόωρες εκλογές έρχονται πιο κοντά» λένε στην Κουμουνδούρου

«Το πουλόβερ ξεφτίζει» ήταν η πρώτη αυθόρμητη εκτίμηση για την παραίτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αν. Ψυχάρη, από έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημοσίευση 06:51’
αρθρο-newpost

«Το πουλόβερ ξεφτίζει» ήταν η πρώτη αυθόρμητη εκτίμηση για την παραίτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αν. Ψυχάρη, από έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

«Το πουλόβερ ξεφτίζει» ήταν η πρώτη αυθόρμητη εκτίμηση για την παραίτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη, από έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την παραίτηση αυτή, και εκτιμούν ότι δεν είναι καθόλου τυχαία. Επιχειρούν δε να τη συνδέσουν με τη σχέση του παραιτηθέντος βουλευτή με τον Στ. Ψυχάρη (γιός -πατέρας) τον εκδότη του «Βήματος», η αρθρογραφία του οποίου το τελευταίο διάστημα με κομψό τρόπο κρατούσε αποστάσεις από την κυβέρνηση, μη διστάζοντας να την κριτικάρει κυρίως σε θέματα οικονομίας και τζόγου. 

Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ότι «η κυβέρνηση έχει αυτοπαγιδευτεί σε ένα κυκεώνα προβλημάτων», από τα οποία δύσκολα μπορεί να ξεφύγει. Τα τελευταία «χαστούκια» απο τους εταίρους της, τα «παρακάλια» προς την τρόικα αλλά και τα φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ, της έχουν αποστερήσει «και το τελευταίο ψήγμα αξιοπιστίας που ενδεχομένως διέθετε».

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου τα οποία συζητάνε με στελέχη ευρωπαϊκών οργανισμών επισημαίνουν με νόημα ότι «πλέον δεν συζητούν μαζί μας για τα τρέχοντα που αφορούν τη χώρα, αλλά εστιάζουν στο τι θα κάνουμε εμείς, τα θέματα που διαφωνούμε και πως μπορούμε να βρούμε σημεία προσέγγισης». 

Η αίσθηση τους είναι ότι για τους εταίρους «η κυβέρνηση βρίσκεται στην έξοδο και περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνομιλήσουν».

Το γεγονός ότι τα «άτυπα» ταξίδια προς την Ευρώπη πυκνώνουν και οι συναντήσεις αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα πιστοποιεί ότι πλέον «όλοι προσβλέπουν στην επόμενη ημέρα, και την σχεδιάζουν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Στελέχη του κόμματος μετά και την παραίτηση Ψυχάρη σχολίαζαν «η κίνηση Σαμαρά με την αναθεώρηση του Συντάγματος αποδείχθηκε κούφια, το εσωτερικό του κόμματός του βράζει» και επεσήμαναν με νόημα «οι πρόωρες εκλογές έρχονται πιο κοντά, μετά τις γιορτές όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά».

Ακόμα και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, όχι με φόντο την εκλογή ΠτΔ


σχετικα αρθρα