Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Κάθε ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξάγεται από δω και στο εξής στη Βουλή θα ανάγεται σε πρόβα για την ψηφοφορία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Τα μπλοκάκια θα γεμίζουν με ονόματα και αριθμούς. Κάπως έτσι γίνεται η επεξεργασία της διπλής ψηφοφορίας της Παρασκευής για ληξιπρόθεσμες οφειλές και κόκκινα δάνεια
 
Στα επιτελεία δύο αριθμοί έχουν μπει στο μικροσκόπιο; 147 (τα «ναι» στα ληξιπρόθεσμα) και 165 (τα «ναι» στα κόκκινα δάνεια).

Από το 147 συμπεράσματα δεν βγαίνουν αφού απέχει πολύ από το 155 της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτό γιατί και απουσίες υπήρχαν αλλά και δύο «Ναι» χάθηκαν από το «παρών» των Απ. Κακλαμάνη και Μ. Κασσή. Δύο ψήφοι όμως που δύσκολα θα χαθούν στην προεδρική εκλογή. Το 165 της δεύτερης ψηφοφορίας εκτιμάται πως είναι ένα καλό πρώτο βήμα για τον στόχο των 180.

«Ναι» για τα κόκκινα δάνεια ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ εκτός του Γ. Κυρίτση και οι: Λυκούδης, Τατσόπουλος, Καπερνάρος, Ψαριανός, Οικονόμου, Νταβρής, Αηδόνης και Γιοβανόπουλος. 

Σε κάθε περίπτωση, το πολυπόθητο για την κυβέρνηση 180 απέχει 15 ψήφους, αριθμός που κανείς αυτή τη στιγμή δεν ξέρει αν θα μπορέσει να συγκεντρωθεί.

Κάποιοι πάντως κάνουν τον υπολογισμό από την ανάποδη αναζητώντας τα 120 «όχι». Τα βέβαια - όσο βέβαιος μπορεί να είναι κανείς σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό- είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (71) και το ΚΚΕ (12) αλλά και οι ΑΝΕΛ (13), οι οποίοι μέσω του προέδρου τους έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν.

Και εδώ λείπουν 24 αρνητικές  ψήφοι, με τη μεγαλύτερη δεξαμενή να αναζητείται στους κόλπους των ανεξάρτητων βουλευτών.