Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως «και εγώ διετέλεσα υπουργός και δεν έστελνα νομοσχέδια και διατάξεις κουρελού στη Βουλή» ενώ ζήτησε καταλογισμό ευθυνών με ονοματεπώνυμα. 

«Να αναζητηθούν ευθύνες για τα λάθη στο κυβερνητικό οικοδόμημα... Σηκώνουμε τεράστιο βάρος ευθύνης και 4 – 5 γκάφες ακυρώνουν τις εντυπώσεις, να καταλήξουν οι ευθύνες σε συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο. Το κλίμα μπορεί να αλλάξει αν σταματήσουν τα αυτογκόλ. Ξέρουμε τι είχε γίνει με τον κ. Καραβίτη και επί εποχής του κ. Σημίτη» τόνισε. 

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ ζήτησε την άμεση κατάργηση του και την αντικατάστασή του με ένα φορολογικό σύστημα για την ακίνητη περιουσία καλά μελετημένο και πιο δίκαιο.

«Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει, έχει ψυχολογικό κόστος στον κόσμο, ξεχείλισε το ποτήρι, η κυβέρνηση πρέπει να εξαγγείλει την αλλαγή του με ένα φόρο που θα είναι σωστότερος και δικαιότερος. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ τώρα, να αντικατασταθεί, είναι φορτισμένος με βαρομετρικά χαμηλά, χρειάζεται ένας φόρος που θα είναι δικαιότερος δεν θα έχει τις δολιχοδρομίες και τις γκάφες του ΕΝΦΙΑ» σημείωσε ο τέως υπουργός.