Κινήσεις για να βγει η χώρα από την κρίση κάνει η κυβέρνηση δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. 

Μιλώντας στον ANT1 είπε πως «όλοι αυτοί οι θετικοί δείκτες πρέπει να περάσουν στην κοινωνία» αναφερόμενη στην ανάπτυξη που καταγράφηκε στο τρίτο τρίμηνο.  

«Η τρόικα θα έρθει» είπε η Σοφία Βουλτεψη και πρόσθεσε πως «συζητούμε με τους εταίρους και τους δανειστές μας όλα μας τα θέματα». Η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχθηκε, ότι έγινε λάθος με τις δόσεις στην εφορία, αλλά υποστήριξε ότι ήταν «λάθος που δεν επηρέασε τους πολίτες».

Σχετικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε βεβαία ότι «όταν έρθει η ώρα θα βρεθούν οι 180 και περισσότεροι βουλευτές και πως θα προχωρήσει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει το έργο της».

Η Σοφία Βούλτεψη εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι τα σχέδια των στελεχών της «φέρνουν σύγχυση και θα οδηγήσουν στην χρεοκοπία. Ο λαός δεν είναι χρεοκοπημένος, περνάει δυσκολίες αλλά θα έρθει σε καλό δρόμο».

Επέκρινε την αντιπολίτευση γιατί «η χούντα συνδέεται με την τρόικα» και έτσι προκαλείται σύγχυση στην ιστορική μνήμη και κατέληξε: «Στη χούντα δεν μπορούσαμε ούτε να κάνουμε πορείες, ούτε απεργίες».