Στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Σύμη, βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά με αφορμή το αναβαθμισμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που εφαρμόζει το ΓΕΕΘΑ για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Η κ. Φώφη Γεννηματά συνοδευόμενη από τον αρχηγό ΓΕΝ Ευάγγελο Αποστολάκη επισκέφτηκε το πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» που βρίσκονταν στο λιμάνι της Σύμης και στο οποίο επιβαίνει η διακλαδική ομάδα των στρατιωτικών ιατρών που αποτελείται από , παθολόγο, καρδιολόγο, χειρούργο, παιδίατρο, ακτινολόγο, ουρολόγο, γυναικολόγο, μικροβιολόγο και οδοντίατρο. Η αναπληρώτρια υπουργός συνομίλησε με το προσωπικό και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης αποστολής που έχει κοινωνικό σκοπό.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το κρατικό ιατρείο του νησιού το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού στο Γιαλό , εκεί όπου η ομάδα των ιατρών των Ενόπλων Δυνάμεων εξέταζε τους κατοίκους του ακριτικού νησιού. 

Μετά από εκεί συναντήθηκε και με τον δήμαρχο της Σύμης Ελευθέριο Παπακαλοδούκα. Στα πλαίσια της επίσκεψης της στο νησί, η κ. Γεννηματά επισκέφτηκε και την Ιερά Μονή του Πανορμίτη.

«Πριν από έναν χρόνο μιλούσαμε για ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τις αποστολές του «Προμηθεύς», για να προσφέρουμε πρωτοβάθμια φροντίδα στους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε:«Σήμερα με μεγάλη ικανοποίηση μπορούμε να πούμε ότι καθιερώνουμε έναν θεσμό που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι γιατροί μας, τους οποίους οφείλω να ευχαριστήσω, επισκέπτονται τακτικά τα νησιά και οι νησιώτες έχουν εντάξει την επίσκεψη του «Προμηθεύς» στην καθημερινότητα τους. Μέσα σε έναν χρόνο εξετάστηκαν 1500 πολίτες. Και συνεχίζουμε».

Το «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» ξεκίνησε το πρόγραμμα με επισκέψεις στην Κάσο, στο Καστελόριζο και τη Σύμη. Η ομάδα ιατρών θα προσφέρει τις υπηρεσίες της και στους συμπατριώτες μας που κατοικούν στη Χάλκη ,στη Νίσυρο και στην Αμοργό.

Γ. Κοκ.