Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Κλείνει το ζήτημα που έχει προκύψει με τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στο στόχαστρο την τελευταία εβδομάδα με αφορμή την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από την τροπολογία για τιις ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον Realfm και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται κανένα θέμα με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. 

«Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, είναι συνάντηση εργασίας [σ.σ. αναφερόμενη στη συνάντηση των Σαμαρά-Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου], φυσιολογικό είναι να συνεργάζονται ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών εν μέσω μιας διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση είναι ενιαία και ο Γκίκας Χαρδούβελης απολαμβάνει απολύτως της εμπιστοσύνης και κυβέρνησης και πρωθυπουργού». 

Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε μάλιστα πως το υπουργείο των Οικονομικών επί Χαρδούβελη πέτυχε τις θετικές ρυθμίσεις που ωφελούν 4 εκατ. κόσμου. 

Ταυτόχρονα είπε πως είναι λογικό να συμβαίνουν τέτοια «όταν κάνεις 500 πράγματα συγχρόνως και διαπραγμάτευση και ιδιωτικοποιήσεις και ανακούφιση και φυσικοι πόροι».