Την εκτίμηση ότι μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι «ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη» εξέφρασε ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο. Τόνισε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις. 

Μιλώντας ενώπιον των ευρωβουλευτών της οικονομικής και νομισματικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ, Νότη Μαριά, ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να στοχεύσει στις μεταρρυθμίσεις για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της. 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς, κάτι το οποίο φάνηκε στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Συνεχίζοντας, ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ότι βρίσκεται στη σωστή πορεία και πληροί τους στόχους για τα επόμενα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εκτίμησε ότι δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη. 

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι τα κέρδη της τράπεζας από τα ελληνικά ομόλογα επιστρέφονται μέσω των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών στην Ελλάδα.