current views are: 1

17 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση18:56

Νέα εμπλοκή με την τρόικα- Απορρίπτει τις προτάσεις της κυβέρνησης

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα. 

Δημοσίευση 18:56’
αρθρο-newpost

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα. 

Ρεπορτάζ: Μαίρη Πολλάλη

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα, για την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές απορρίπτουν τις 19 προτάσεις που απέστειλε η κυβέρνηση και αφορούν σε ασφαλιστικό, εργασιακά, συνδικαλιστικό νόμο, ομαδικές απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και φορολογικό, ζητώντας από το οικονομικό επιτελείο νέα πρόταση-πακέτο. Επιπλέον, επιμένουν σε αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, διοικητικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και αλλαγές στο μισθολογικό του Δημοσίου. 

Επίσης, θέτουν ζήτημα απελευθέρωσης της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου με κατάργηση του μονοπωλίου των εταιριών παροχής αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, όπως και διαχωρισμό των δικτύων από τις εμπορικές υπηρεσίες και θέσπιση της δυνατότητας επιλογής προμηθευτή από τους καταναλωτές. 

«Φρένο» και στις 100 δόσεις

Την ίδια ώρα, η τρόικα κηρύσσει «ανένδοτο» στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ζητώντας νέες τροποποιήσεις στο νόμο που ψήφισε η Βουλή. Οι εκπρόσωποι των δανειστών απαιτούν να τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους που θα ενταχθούν στη ρύθμιση, προβάλλοντας ως επιχείρημα τη μαύρη τρύπα στα έσοδα. 

Αυτό που ζητούν είναι να περιοριστεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των δικαιούχων, γιατί έτσι θα μικρύνει το έλλειμμα στα δημοσιονομικά έσοδα του προϋπολογισμού. Για το λόγο αυτό καθυστερεί και η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που αναμενόταν σήμερα. 

Με αιχμή τις νέες απαιτήσεις της τρόικας αύριο ορίστηκε νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου. 

 


σχετικα αρθρα