Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι επιτελείς της λεωφόρου Συγγρού μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Και αυτό γιατί τα νούμερα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι σε περίπτωση εκλογών η ΝΔ θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των βουλευτών της τόσο στην Α' όσο και στην Β' Αθήνας. Τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι η ΝΔ στην Β' Αθήνας από 13 βουλευτές θα εκλέξει το πολύ οκτώ ενώ στην Α' Αθήνας από επτά βουλευτές με το ζόρι θα εκλέξει τρεις.

Εκτός από την ανησυχία που προκαλούν στη Συγγρού, τα νούμερα αυτά προκαλούν και σκληρές μάχες μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών που επιθυμούν ο καθένας προσωπικά όσο το δυνατόν πιο «αδύναμους» συνυποψηφίους για να έχουν ελπίδες εκλογής, ελπίδες που ούτως ή άλλως είναι περιορισμένες.

Στην Α' Αθήνας η μάχη αναμένεται σκληρή ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου λόγω της μετακίνησής του στις Βρυξέλλες. Η μεγάλη επιστροφή στην Α' Αθήνας ακούει στο όνομα  Ντόρα Μπακογιάννη. Η «ψηλή» θα κονταροχτυπηθεί για την πρώτη θέση στην πρώτη περιφέρεια της πρωτεύουσας με την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σφαγή αναμένεται και για τις υπόλοιπες δύο θέσεις με τον Βασίλη Κικίλια να είναι φαβορί και αμέσως μετά να συνωστίζονται η Φωτεινή Πιπιλή ο Προκόπης Παυλόπουλος αλλά και ο Νικήτας Κακλαμάνης που γνωρίζει την Α' Αθήνας σαν την παλάμη του χεριού του. Και η μάχη δεν σταματά εδώ αφού υποψήφιοι θα είναι ακόμη ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς αλλά και ο καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Πιο σκληρή αναμένεται η μάχη στη Β' Αθήνας όπου οι υποψήφιοι της ΝΔ πρέπει να καταβάλλουν τιτάνια προσπάθεια για να πείσουν τους ψηφοφόρους να τους επιλέξουν, ιδιαίτερα μετά την «παγιωμένη» όπως όλα δείχνουν πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Μεγάλο ρίσκο δείχνει να λαμβάνει ο Νίκος Δένδιας που από την Κέρκυρα μετακομίζει στις συνοικίες του λεκανοπεδίου ενώ στην ίδια περιφέρεια υποψήφιος θα είναι και ο Γιάννης Μιχελάκης.

Στην ίδια περιφέρεια θα δώσει μάχη και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στη Συγγρού εξετάζονται και οι υποψηφιότητες του υποψήφιου ευρωβουλευτή Γ. Κώτσηρα αλλά και της εκλεγμένης ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη. Ο Μάκης Βορίδης φαίνεται πως θα κατέβει στο Υπόλοιπο Αττικής, αν και πληροφορίες μιλούν και για «μετακόμιση» στη Β' Αθήνας.

Υπό εξέταση για τη Β' Αθήνας είναι ακόμη οι υποψηφιότητες της Ζωής Ράπτη και του Γρ. Ζαφειρόπουλου.