«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να μας το πει να πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ανατροφοδοτώντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει με το ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Realfm, είπε πως «η επίθεσή μου ήταν και σε βάρος της τρόικας. Είπα ότι η τρόικα ζητά παράλογά πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε. Τα δημοσιονομικά μέτρα. Η επίκληση ενός κενού κατά την τρόικα 2,6 δισεκατομμυρίων. Όλα αυτά που ακούτε τελευταία είναι παράλογα και η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα δεχθεί. Δεν μπορούμε να κατεβάσουμε το παντελόνι και δεν μπορούμε να δεχθούμε όλα τα μέτρα», σχολίασε αρχικά και συνέχισε πως «κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είμαι και όχι του ΠΑΣΟΚ. Θα έλεγα στον κ. Καρύδη, αν θέλει να μαζέψει κάποιους να μαζέψει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σε κάθε νομοσχέδιο, οι μισοί δεν ψηφίζουν».

«Ο πραγματικός κόσμος είναι ότι όταν δύο φορές πήγε ο κ. Μητσοτάκης να κάνει δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, μπήκε το ΠΑΣΟΚ, μπετόν αρμέ να τον σταματήσει. Όταν πήγε ο κ. Βρούτσης να κάνει τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, μπήκε το ΠΑΣΟΚ, μπετόν αρμέ να τον σταματήσει. Ωραία, σταματάμε το ένα, σταματάμε το άλλο και τι μας λέει η τρόικα; Αφού δεν κάνατε τίποτα από όσα έχετε δεσμευθεί, κάντε τώρα αλλά 200, γιατί εδώ είμαστε τώρα», πρόσθεσε.

«Δεν μας συμφέρει ως χώρα να τσακωθούμε με την τρόικα, παρά μόνο αν μας ζητήσει πράγματα εντελώς παράλογα. Για να μην χάσουμε το δίκιο μας θα πρέπει να κάνουμε αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει. Και αυτά που θα συμφωνήσουμε, όποια είναι, να μην διανοηθεί κανένας από το ΠΑΣΟΚ να το παίξει ήρωας και να πει ότι αυτά είναι κόκκινες γραμμές. Αν κάποιοι δεν θέλουνε, να μας το πούνε, να πάμε σε εκλογές να τελειώνουμε, γιατί αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» πρόσθεσε. 

«Η Προεδρική εκλογή μπροστά στη συμφωνία με τους δανειστές μας είναι ήσσονος σημασίας θέμα. Αν δεν έχουμε συμφωνία με τους δανειστές μας, δεν έχουμε χρηματοδότηση. Είναι κρίμα τώρα που είμαστε ένα βήμα πριν από την έξοδο, να επιστρέφουμε στην αφετηρία», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

«Πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα. Για να επιτευχθεί η συμφωνία με την τρόικα, πρέπει η κυβέρνηση να κάνει αυτά που πρέπει όντως να κάνουμε. Δεν λέω τα παράλογά. Δεν λέω να πάρουμε πίσω τις 100 δόσεις, αυτό αποκλείεται. Δεν λέω να μειώσουμε μισθούς, αυτό αποκλείεται. Δεν λέω να μειώσουμε συντάξεις, Αυτό αποκλείεται. Όμως, ότι οι απολύσεις στο δημόσιο που έχουμε δεσμευθεί μέχρι το 2014 πρέπει να γίνουν. Ο κ. Μητσοτάκης, πέτυχε κάτι σπουδαίο. Με την αξιοπιστία τη δική του, επέτυχε να μην υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι για τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε. 

«Πιστεύω ότι πρέπει να γράψουμε σήμερα και να στείλουμε στην τρόικα ορισμένες βασικές μεταρρυθμίσεις. Συνδικαλιστικό νόμο, ένα, νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, δύο, ανεξάρτητη φορολογική αρχή, τρία, τις ρυθμίσεις που χρειάζεται το ασφαλιστικό, τέσσερα», σημείωσε. «Αυτό που μας ζητούν να κάνουμε στο ασφαλιστικό δεν είναι μειώσεις συντάξεων. Υπάρχουν παραμετρικές αλλαγές οι οποίες θα εξασφαλίσουν ότι θα πάρω κι εγώ σύνταξη. Αν έχει χρεοκοπήσει το ταμείο μέχρι τότε, θα πάρω σύνταξη; Δεν θα πάρω», είπε ακόμα για το ασφαλιστικό.