Την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στην απόφαση του ΣτΕ για υποχρεωτική αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών εντός 6μήνου, ζητάει να πληροφορηθεί ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Παράλληλα, επιθυμεί ενημέρωση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ, η οποία προκλήθηκε έπειτα από προσφυγή στελεχών, φίλων και τον πρόεδρο της Δράσης, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ, 

Πριν από λίγες ημέρες το ΣτΕ εξέδωσε απόφαση, μετά από προσφυγή που έγινε από στελέχη, φίλους και τον πρόεδρο της Δράσης, Θόδωρο Σκυλακάκη, με την οποία υποχρεώνει το κράτος να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες εντός 6 μηνών.

Το Δικαστήριο έδωσε 6μηνη παράταση στο Υπουργείο Οικονομικών, για να αποφευχθεί το «δημοσιονομικό σοκ» για τα έσοδα του Κράτους, που θα προέκυπτε αν κάτω από τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες έκανε δεκτή την προσφυγή και ακύρωνε αναδρομικά τις αντικειμενικές αξίες.


Μετά το 6μηνο το Δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου για να δει εάν έχει συμμορφωθεί ή όχι το Υπουργείο Οικονομικών και να εκδώσει οριστική απόφαση. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

- Ποια είναι η αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών στην απόφαση του ΣτΕ;

- Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης της απόφασης του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου;