Συνάντηση με τον αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζόζεφ Μπάιντεν θα έχει στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης στο περιθώριο των εργασιών του Energy Economic Summit του Αμερικανικού Think Tank "Atlantic Council".

Η σύνοδος πραγματοποιείται, από αύριο Τετάρτη έως το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, με θέμα «επιχειρηματικές συμφωνίες σε καιρό κρίσης» ("Doing Business in Turbulent Times").

Ο κ. Μανιάτης θα έχει πρόγευμα με τον κ. Μπάιντεν, ενώ θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Έρνεστ Μονίζ, τον Τούρκο ομόλογό του, Τανέρ Γιλντίζ και υψηλούς αξιωματούχους από χώρες της ΕΕ, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία. Επίσης, θα επισκεφθεί το Φανάρι προκειμένου να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. 
 

Ο υπουργός ΠΕΚΑ βρίσκεται σήμερα στη Ρώμη για τη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Κτίζοντας μια ευρωμεσογειακή ενεργειακή γέφυρα - Η στρατηγική σημασία των ευρωμεσογειακών δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας» που διοργανώνει η ιταλική Προεδρία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Στόχος της διάσκεψης, είναι η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της νότιας Μεσογείου. Μεταξύ των θεμάτων που θα εξετασθούν είναι η προώθηση ενός μεσογειακού κόμβου φυσικού αερίου, η αξιοποίηση του LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) ως εναλλακτικού καυσίμου για τις μεταφορές και η προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.