Πετράκος: Εμπλοκή Μπαλτάκου στο σκάνδαλο Energa - Hellas Power

Πετράκος: Εμπλοκή Μπαλτάκου στο σκάνδαλο Energa - Hellas Power

Για εμπλοκή του Τάκη Μπαλτάκου στην υπόθεση Energa - Hellas Power έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατά την ακρόαση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Νίκου Βασιλάκου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) στην οποία καταγγέλλει ότι δέχθηκε πιέσεις από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης υπέρ των ιδιοκτητών των εταιρειών ενέργειας, οι οποίοι υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός. 

Παράλληλα, ο κ. Πετράκος ανέφερε ότι ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ στις 3 Νοεμβρίου δέχθηκε ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του και ρώτησε αν γνωρίζει την υπόθεση η ΡΑΕ.

Ο κ. Βασιλάκος είπε πως αν γινόταν εξωδικαστικό συμβιβασμός τότε διαγράφονταν οι ποινικές ευθύνες. «Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος ούτε μας αφορά» απάντησε χαρακτηριστικά. Δήλωσε ακόμα πως η Ρυθμιστική Αρχή έκανε ό,τι μπορούσε, συνεργαζόμενη με τις αρμόδιες αρχές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και επιβάλλοντας πρόστιμα εκατομμυρίων, τα οποία οι εταιρείες πολέμησαν δικαστικά για χρόνια. «Τελικά όμως το ένα μετά το άλλο άρχισαν να δικαιώνονται το 2014», ανέφερε ο κ. Βασιλάκος.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο