«Ηθικό ακμαιότατο» διαπίστωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ότι κυριαρχεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επίσκεψή του στην 1η Στρατιά και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση «κτύπησε» τη χώρα μας, δεν κάμφθηκε το ηθικό των ένστολων παρατήρησε ο υπουργός τονίζοντας ότι «την ώρα ακριβώς  που ορισμένοι θα περίμεναν ότι η Ελλάδα θα έχει απωλέσει το ηθικό της και τις δυνάμεις της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπενθυμίζουν σε όλους ότι η πατρίδα είναι όρθια και αξιοπρεπής. Υπενθυμίζουν επίσης ότι  το έμψυχο δυναμικό που υπηρετεί, δίνει  καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του στην Πατρίδα», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε σήμερα ενημερωτική επίσκεψη στην 1η Στρατιά, στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε/ΕΣΕΕ), καθώς επίσης και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στη Λάρισα.

Ο κ. Δένδιας είχε λεπτομερή ενημέρωση αντίστοιχα από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Στρατιωτικό Διοικητή της Επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Γάλλο Υποστράτηγο Philippe Pontiès και τον Επιτελάρχη Ε/ΕΣΕΕ Ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα, καθώς και από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση.

Τον συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. 

Ο κ. Δένδιας μετέβη στη συνέχεια στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) όπου είχε επίσης ενδελεχή ενημέρωση, επισκέφθηκε τα πληρώματα επιφυλακής της 337 Μοίρας Παντός Καιρού και ενημερώθηκε από τους Διοικητές της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) και της 337Μ.
 
Γ. Κοκ.