current views are: 1

18 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση20:58

Οι πρώτες κινήσεις για την κατάρτιση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων

Για κάθε ενδεχόμενο προετοιμάζονται στη Νέα Δημοκρατία, καθώς μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας απομένουν σχεδόν τέσσερις μήνες.

Δημοσίευση 20:58’
αρθρο-newpost

Για κάθε ενδεχόμενο προετοιμάζονται στη Νέα Δημοκρατία, καθώς μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας απομένουν σχεδόν τέσσερις μήνες.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Για κάθε ενδεχόμενο προετοιμάζονται στη Νέα Δημοκρατία, καθώς μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας απομένουν σχεδόν τέσσερις μήνες. Η προσπάθεια βεβαίως επικεντρώνεται στην εξασφάλιση των 180 ψήφων που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση της κυβέρνησης, όμως αν δεν γίνει αυτό, τότε η Λεωφόρος Συγγρού θέλει να είναι έτοιμη για μια πιθανή προεκλογική περίοδο.

Ήδη πολλά είναι τα γαλάζια στελέχη, από όλη την Ελλάδα που καταθέτουν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις λίστες της ΝΔ επιθυμούν να ενταχθούν στελέχη τα οποία είναι καταξιωμένα επαγγελματικά και αναγνωρισμένα από τις τοπικές κοινωνίες που όμως μέχρι σήμερα δεν είχαν εμπλακεί με την πολιτική.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν λειτουργήσει θετικά και οι εκδηλώσεις που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα με αφορμή την επέτειο για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτές κεντρικοί ομιλητές είναι υπουργοί και κορυφαία στελέχη του κόμματος, ενώ η προσέλευση που έχει καταγραφεί σε όλες είναι μεγάλη.

Το μεγάλο βάρος τη «γαλάζιας» προσπάθειας πάντως θα πέσει σε νομούς όπου η ΝΔ είχε εμφανίσει τη μεγαλύτερη απώλεια δυνάμεων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, όπου η Λεωφόρος Συγγρού έχασε περίπου 530.000 ψηφοφόρους σε σχέση με το 2012.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι εκεί που η ΝΔ έχει εκλέξει Περιφερειάρχη να ενταθεί η προσπάθεια καθώς θα είναι πιο εύκολο να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Μεγάλη σημασία έχει και το γεγονός ότι στην Ένωση Περιφερειών και στην Ένωση Δήμων Ελλάδος, εκλέχθηκαν οι «γαλάζιοι» Κώστας Αγοραστός και Γιώργος Πατούλης αντίστοιχα, οι οποίοι και συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βεβαίως η προσπάθεια των κομματικών στελεχών επικεντρώνεται και στη στήριξη του κυβερνητικού έργου, αλλά και στη δημιουργία θετικού κλίματος στις τοπικές κοινωνίες καθώς η παρτίδα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι ανοικτή και οι πιέσεις των πολιτών της κάθε περιφέρειας προς τους βουλευτές για να μην τινάξουν την μέχρι σήμερα προσπάθεια στον αέρα, εκτιμάται ότι μπορεί να έχει αποτελέσματα.


σχετικα αρθρα