Την εικόνα της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα αποτυπώνει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα βρίσκεται «κλειδωμένη» σε δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, και επικαλείται τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ότι «τα νεύρα είναι τεντωμένα» και στις δύο πλευρές.

Όπως αναφέρει ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε στο πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι δύο πλευρές κάνουν συζητήσεις σχετικά με το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού του 2015. Οι δανειστές φαίνονται να εκφράζουν ενστάσεις για τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις σύμφωνα με το πρακτορείο.

Κυβερνητικές πηγές, είπαν στο Reuters, πως παρότι αφαιρέθηκε από τη ρύθμιση ο ΕΝΦΙΑ, η τρόικα πιέζει για περαιτέρω αλλαγές.

«Εκτιμώ πως θα βρεθεί λύση», είπε ο ανώτατος αξιωματούχος που επεσήμανε ωστόσο πως «εάν δεν επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα μέχρι την επόμενη εβδομάδα, τα χρονικά περιθώρια θα στενέψουν».