Την άποψη ότι η χώρα βαδίζει σε μια πορεία κανονικότητας παρά τις εντάσεις που σημειώνονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Βορίδης δήλωσε: 

«Εάν μου ζητάτε να κάνω μια πρόβλεψη εγώ σας λέω ότι αυτό όλο θα τελειώσει και θα τελειώσει καλά, σας λέω επίσης ότι η εκτίμησή μου είναι ότι θα προχωρήσουμε και σε μια μορφή διευθετήσεως του χρέους επομένως θα καταλήξει κάπου και η συζήτηση για το χρέος και θα τελειώσει η χρηματοδότηση της χώρας από τον μηχανισμό στήριξης έτσι όπως τον ξέρουμε τώρα και επομένως η χώρα θα βγει κανονικά στις αγορές, ενδεχομένως με μια υποστηρικτική γραμμή η οποία θα χρειάζεται προκειμένου και να μην εκτοξευτούν τα επιτόκια και να μειώνεται ο κίνδυνος για όσους θα αγοράσουν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Επομένως βαδίζουμε σε μια πορεία κανονικότητας».

Για τις δηλώσεις Γεωργιάδη στην ίδια εκπομπή χθες ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συμβάλλει στην καθυστέρηση της αξιολόγησης του προγράμματος λόγω εμποδίων στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «μια συγκυβέρνηση επειδή αποτελείται από διαφορετικά κόμματα που έχουν διαφορετικές προτεραιότητες και διαφορετικές ευαισθησίες προφανώς έχει περισσότερες δυσκολίες από μια κυβέρνηση η οποία είναι μονοκομματική».

Όσον αφορά στο βίντεο που δείχνει ΜΑΤ να προπηλακίζουν υπάλληλο περιπτέρου και να κλέβουν νερά είπε: «Νομίζω ότι ισχύουν αυτά που ισχύουν για όλους μας, οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά είτε προέρχεται από αστυνομικό είτε από μη αστυνομικό πρέπει να ελέγχεται».