Μόνο με μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να τεθεί το ζήτημα διαγραφής του χρέους, τόνισε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «αν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ακυρωθούν νόμοι και να τεθεί το θέμα διαγραφής του χρέους, θα υπάρξει πρόβλημα υλοποίησης των θέσεών μας». 

«Όσοι ξέρουμε το θεσμικό πλαίσιο του μνημονίου, είμαστε επιφυλακτικοί, γιατί πάνω σε αυτό δεν  μπορεί να χτιστεί το κύρος της κοινωνίας, όταν οι δανειστές μπορούν να αλλάζουν νόμο κυρίαρχου κράτους με ένα απλό e-mail», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η τρόικα έχει ξεσαλώσει και αποθρασυνθεί». 

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρξει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αυτονομία όπως τη λέω, με ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα και σε άλλους χώρους, δεν μπορείς να επαναφέρεις τον κατώτατο μισθό ή να καταργήσεις τις ρήτρες που εξαϋλώνουν τις συντάξεις και να πάρεις κάποια μέτρα». 

«Ο πρώτος νόμος που θα φέρουμε είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού και η κατάργηση των ρητρών στις επικουρικές συντάξεις», σημείωσε σε άλλο σημείο ο κ. Μητρόπουλος, ενώ κάλεσε τους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν την πολυφωνία.

«Στην κεντρική εκφώνηση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει «plan B» και μονομερείς κινήσεις. Το χρέος θα μειωθεί εκεί όπου διογκώθηκε με λανθασμένες πολιτικές», τόνισε.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ μάχομαι για μια προοπτική υπέρ του λαού και της κοινωνίας. Πρέπει να φύγει η χώρα από το σπιράλ της υπανάπτυξης, της μιζέριας και της φτώχειας», κατέληξε ο κ. Μητρόπουλος.