ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, σφάζονται… παλικάρια

Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2014, 12:35 / Ανανεώθηκε 19 Νοεμβρίου 2014, 12:35
Στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, σφάζονται… παλικάρια
Facebook Twitter Whatsapp

Το ΠΑΣΟΚ περνάει σιγά- σιγά στην εποχή της Δημοκρατικής Παράταξης και αυτό, χρειάζεται νέο σχεδιασμό και άλλου τύπου προετοιμασίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Τάκης Χατζής

Το ΠΑΣΟΚ περνάει σιγά- σιγά στην εποχή της Δημοκρατικής Παράταξης και αυτό, χρειάζεται νέο σχεδιασμό και άλλου τύπου προετοιμασίες. Μεταξύ αυτών και τον «σχεδιασμό» των ψηφοδελτίων- ναι, όπως το διαβάσατε, τον σχεδιασμό και όχι την κατάρτιση γιατί αυτή τη φορά θα πρέπει να υπάρξουν νέες παράμετροι που θα ληφθούν υπ όψιν.

Η πρώτη από αυτές είναι ο Γιώργος. Λέγεται ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει να εκτίθεται στην Πάτρα και προτιμάει να μετακομίσει στην Αθήνα.

Σε άλλες περιπτώσεις, ο Ευ. Βενιζέλος θα μπορούσε να του πει να πάει στην… ευχή του Θεού, αλλά στο σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους πολυτέλειες.

Ήδη ο Δ. Καρύδης έχει δηλώσει ότι ο ΓΑΠ πρέπει να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη και ο λόγος είναι προφανής: Μην τυχόν και του καρφωθεί να κατέβει με δικό του πολιτικό σχηματισμό, οπότε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου θα πάει για… βρούβες.

Η μετακόμιση του Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα, δημιουργεί το εύλογο ερώτημα: Στην Α΄ ή στη Β’ περιφέρεια;

Στην Α΄ Αθηνών, ο Κ. Σκανδαλίδης αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, έχει χάσει δύο φορές, από κληρονόμους βαριών ονομάτων. Από τον Γ. Παπανδρέου και τη Φώφη Γεννηματά. Το ΠΑΣΟΚ (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) θα κερδίσει μια έδρα. Αν στο ψηφοδέλτιο είναι ο Γιώργος… πάπαλα ο Κώστας.

Στην Β’ Αθηνών, λέγεται ότι σχεδιάζει να κατέλθει η Φώφη Γεννηματά και ο Πύρρος Δήμας. Στην συγκεκριμένη περιφέρεια, ξεχωρίζει ως φαβορί ο Ανδρέας Λοβέρδος, ακολουθούμενος από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και έπεται ο Απόστολος Κακλαμάνης και άλλοι πολλοί. Αν σε αυτούς συμπεριληφθεί και ο Γ. Παπανδρέου, θα γίνει η… σφαγή του Δράμαλη.

Ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος δεν θέλει αναταράξεις, λέγεται ότι θα επιχειρήσει να κρατήσει τις ισορροπίες- όσο αυτό είναι δυνατό. Και παράλληλα, να εξασφαλίσει μια κοινοβουλευτική ομάδα που ο κορμός της θα του είναι πιστός. Έτσι στη Χαρ. Τρικούπη ακούγεται ότι ο Α. Λοβέρδος ενδέχεται να μετακομίσει στο Επικρατείας. Τη δύσκολη άσκηση των ψηφοδελτίων, έχει αναλάβει να λύσει ο Παναγιώτης Ρήγας συνεπικουρούμενος από τον Χρήστο Πρωτόπαππα και ομάδα στελεχών.

Ούτε… φίδι στον κόρφο τους!