current views are: 1

19 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:32

«Ανοιχτός» ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση με Σαμαρά χωρίς όμως τον Βενιζέλο

Ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εάν κληθεί, χωρίς την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας έτσι στα σενάρια για την πρόθεση της συγκυβέρνησης να καλέσουν τον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευση 11:32’
αρθρο-newpost

Ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εάν κληθεί, χωρίς την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας έτσι στα σενάρια για την πρόθεση της συγκυβέρνησης να καλέσουν τον Αλέξη Τσίπρα

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου

Ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εάν κληθεί, χωρίς όμως την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας έτσι στα σενάρια για την πρόθεση της συγκυβέρνησης να καλέσουν τον Αλέξη Τσίπρα

Στην ενημέρωση των συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε σχετικά ότι στη συνάντηση θα μπορούν να συζητηθούν όλα τα θέματα χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία για την οικονομία και το θέμα του χρέους. «Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι θα βρει συνενόχους στα θέματα αυτά, είναι γελασμένη». 

Σε ό,τι αφορά στην παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί μια τριμερή συνάντηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά μια συνάντηση που θα οδηγήσει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. 

Σχετικά με το θέμα που ανακύψει με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει την στάση της τρόικας με τέτοιο τρόπο που να εμφανίζεται ότι είναι παραδομένη. «Στην ουσία η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στα μνημόνια και υποχωρεί σε όλα τα θέματα που θέτουν οι δανειστές», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και του Άδωνι Γεωργιάδη, υπογράμμισε ότι εξυπηρετούν την κυβέρνηση δημιουργώντας κλίμα πανικού στους πολίτες. 

Ο κ. Σκουρλέτης μπορεί να μην σχολίασε τις «διαρροές» σχετικά με την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις γκρίνιες ωστόσο σημείωσε ότι είναι άγνωστο ποιος διαρρέει αυτά τα κείμενα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει σήμερα για τις δραστηριότητές για τις επόμενες ημέρες, εξήγησε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητρόπουλου, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι ο βουλευτής ήθελε να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λυμμένα τα χέρια του για να προχωρήσει σε ό,τι θέλει να κάνει, ενώ πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανε δεύτερες σκέψεις». 

Από την ενημέρωση δεν έλειπε και το θέμα της συνάντησης με τον κ. Νταβούτογλου και ειπώθηκε ότι αν από την πλευρά του ζητηθεί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί. Τέλος, σχετικά με θέματα διαφθοράς, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η ίδια η ζωή ήρθε να επιβεβαιώσει όσα ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε από καιρό, αναφερόμενος στον κ. Καρατζαφέρη και την Energa. 


σχετικα αρθρα