Συνεχίζεται η κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, με φόντο τη διαπραγμάτευση και την καθυστέρηση της επιστροφής της τρόικας. 

Ύστερα από τις χθεσινές αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Καρύδη, σχετικά με την καθυστέρηση της αξιολόγησης, σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας διασταύρωσε τα «ξίφη» του με την Αφροδίτη αλ Σάλεχ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι», ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «έχουμε μείνει πίσω στο διαρθρωτικό σκέλος και γι' αυτό φταίει και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά της, η κυρία αλ Σάλεχ, δήλωσε ότι ο κ. Γεωργιάδης «κάθε τρεις και λίγο βγαίνει και σηκώνει τους τόνους, ωφελεί το τωρινό του κόμμα και με αυτά που λεει είναι εκπρόσωπος της τρόικας».

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε να σέβεται περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, γιατί το 85% της προσπάθειας έγινε επί ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα είναι η συμφωνία για τη νέα εποχή».

«Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη, όλοι ήταν απέναντι. Η Νέα Δημοκρατία εφάρμοσε κατά γράμμα το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ», είπε και πρόσθεσε ότι «τα πυροτεχνήματα που κάνει ο κ. Γεωργιάδης και άλλοι είναι γιατί νομίζουν ότι πλησιάζουν οι εκλογές και θεωρούν ωραία τη σύγκρουση». 

Επιπλέον, η κυρία αλ Σάλεχ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει ακριβά τον λαϊκισμό της ΝΔ, αναφερόμενη στο ΕΕΤΗΔΕ και την αντικαστασή του από τον ΕΝΦΙΑ. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι «η καλή πραγματικότητα που έχουμε σήμερα δεν έγινε τα δύο πρώτα χρόνια του μνημονίου, αλλά τα επόμενα δύο. Η μεγάλη πρόοδος και η βελτίωση των σχέσεων με την τρόικα έγινε επί διακυβέρνησης Σαμαρά, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα κάνει ότι έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Κώστα Καραμανλή, εκβιάζοντας με την προεδρική εκλογή, ενώ είπε ότι από εκεί ξεκίνησαν όλα και μπήκε η χώρα στο μνημόνιο.«Η ΝΔ παρέλαβε το μνημόνιο με στρεβλό τρόπο και τη χώρα χωρίς αξιοπιστία», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι υπάρχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές για το μέλλον της χώρας, ενώ αναγνώρισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αναλάβει μεγάλο κόστος, όταν βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών.