«Δεν θα συναντηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό», διαμηνύει ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχολιάζοντας τα σενάρια περί συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Παπαμιμίκος επεσήμανε χαρακτηριστικά: 

«Βλέπουμε κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Παππάς, να λένε ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον κ. Σαμαρά για να του ζητήσει την παραίτησή του. Δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και (η) συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για υπό όρους συνάντηση, ο κ. Παπαμιμίκος επεσήμανε πως ο κ. Σαμαράς «απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση να καθίσουμε όλοι και να συμφωνήσουμε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για τη συνταγματική αναθεώρηση». 

«Αλλά, όταν η απάντηση που παίρνουμε από τον διευθυντή του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ. Τσίπρας, αν θελήσει να δει τον πρωθυπουργό, θα ζητήσει την παραίτησή του, συγγνώμη, αλλά αυτό προσβάλλει όχι μόνο τον πρωθυπουργό, αλλά τον ίδιο τον θεσμό. Σε υποθετικά σενάρια δεν μπορεί, λοιπόν, να απαντήσει κανένας. Ας δούμε πώς θα είναι τα πράγματα λοιπόν και μετά το συζητάμε», συνέχισε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και κατέληξε:

«Η παράταξη της ΝΔ έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι ήταν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Από την άλλη πλευρά, όμως, βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να θέλει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ουσιαστικά για να ορίσει πότε θα γίνουν εκλογές».