Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Το «τσεκούρι του πολέμου» έθαψαν, προς το παρόν τουλάχιστον, οι ανεξάρτητοι δημοκρατικοί βουλευτές.

Σε σημερινή τους συνάντηση οι βουλευτές επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους που είχαν ανέβει επικίνδυνα μετά τα δημοσιεύματα για τη στάση του κ. Μουτσινά και την απαντητική επιστολή των πέντε.

Οι εξηγήσεις δόθηκαν εκατέρωθεν, ωστόσο γίνεται σαφές πλέον ότι δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικής συνεννόησης στη βάση της προεδρικής εκλογής.

Σε κάθε περίπτωση, η απουσία του κ. Βουδούρη (που επικαλέστηκε ταξίδι στο εξωτερικό), βοήθησε στην έστω και επιφανειακά αποκατάσταση του κλίματος. 

Ο κ. Μουτσινάς στην τοποθέτησή του ξεκαθάρισε ότι οι απόψεις του εκφράζουν τον ίδιο και όχι ολόκληρη την Κ.Ο., υπογραμμίζοντας ότι τη θέση του περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας την είχε εκφράσει ήδη από τη ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε ό,τι αφορά δε τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας, για το ρόλο και τις προσπάθειες που καταβάλλει, επέμεινε ότι δεν έχει καμία ανάμιξη. Η εξήγηση αυτή έγινε αποδεκτή απο τους συναδέλφους του, όμως πολλοί αναρωτήθηκαν για τον χρόνο των δημοσιευμάτων.

Από την άλλη πάντως οι «πέντε» κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την επιστολή τους η οποία εκλήφθηκε από τον κ. Μουτσινά ως καταγγελία. Όπως είπαν, το μόνο που έκαναν ήταν να δώσουν απάντηση στα δημοσιεύματα και τίποτα περισσότερο.