Κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και το ενδεχόμενο συναίνεσης. 

«Ακούμε κάποιους να μας λένε για συναίνεση. Δεν λέτε, όμως, ότι η συναίνεση συνεπάγεται πολιτική νέας λεηλασίας και νέας διάλυσης. Και δεν μας λέτε ότι αυτά τα οποία προετοιμάζετε για το χρέος - και τα οποία βεβαίως τα έχουν εξαγγείλει από την Ευρώπη - δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το να πληρώσουμε το χρέος πλήρως στο ακέραιο και μέχρι το τέλος και αυτό με πιστοποιητικό βιωσιμότητας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, τόνισε πως για να  «εθνική συνεννόηση» τόσο στην αξιολόγηση, όσο και στο θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ προσέθεσε: 

«Περνάει πάνω από την επόμενη εκλογική μάχη ο στόχος που έχει τεθεί το επόμενο διάστημα για τη χώρα. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν προσκρούει στο μικροκομματικό του συμφέρον, αλλά προσκρούει στην κοινή λογική».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας: 

«Άκουσα ότι ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί και δέχεται να συναντηθεί με τον κύριο πρωθυπουργό σε μία συνάντηση στο πνεύμα αυτό το οποίο διακινείται. Δεν ξέρω αν φτάνει μέχρι την πρόταση του κ. Παπαδημούλη, να συζητήσουν όλα τα ανοιχτά θέματα, αλλά πάντως, πράγματι προσπαθεί να δώσει ένα τόνο εθνικής συναινέσεως και συνεννοήσεως. Κι εμένα μου αρέσει να μιλάμε μεταξύ μας και να υπάρχει συναίνεση και όλα πολύ ωραία. Όμως, στο «δια ταύτα», στο τέλος, πρέπει κάπου να καταλήγουμε. Η συναίνεση δεν είναι ένα είδος δημοσίων σχέσεων, δηλαδή να συναντηθούμε, για να πούμε ότι συναντηθήκαμε και τι καλοί που είμαστε που συναντηθήκαμε. Όμως, να συναντηθούμε, γιατί συναποφασίζουμε ότι θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα και μία στρατηγική».

Ακόμη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει φέρει κατάντημα και ταπείνωση στην Ελλάδα, αφού ο «κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος εκλιπαρούν τους υπαλληλίσκους της τρόικας να έρθουν να μας κάνουν έλεγχο για αυτό το επίτευγμα της καταστροφής της χώρας κι αυτοί τους συμπεριφέρονται σαν σε αποικία. Ταυτοχρόνως, ανέφερε ότι δεν ενημερώνει κανείς - ο κ. Χαρδούβελης και πάλι δεν εμφανίστηκε στη Βουλή, είπε - πιο είναι το πρόβλημα, ποιες είναι οι διαπραγματεύσεις και ποιες οι απαιτήσεις της τρόικας». 

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε στο σημείο αυτό ότι η τρόικα «ζητάει την μάνα της και τον πατέρα της», ενώ είπε πως το δημοσιονομικό κενό φτάνει τα 2 με 3 δισ., που σημαίνει - όπως εκτίμησε - «νέα μέτρα» επιπλέον αυτών που εφαρμόζονται ήδη.

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Τριαντάφυλλος τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί πόλωση, την κρίσιμη αυτή ώρα, χωρίς να καταθέτει καμία πρόταση και πρόσθεσε ότι όποιος αποκαλεί την χώρα του «αποικία» πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη του. Και πρόσθεσε πως δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος πια αντιλαμβάνεται πως σκιαμαχεί και σκιαγραφεί μια εικόνα επίπλαστη.

Και ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η χώρα είναι σε μια πορεία για επιστροφή στην κανονικότητα, μετά από μια επίπονη προσπάθεια.

Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ισχυρίστηκε πως οι εκπρόσωποι των κομμάτων της συγκυβέρνησης έδωσαν το στίγμα της πολιτικής τους για το προγαμιαίο συμβόλαιο με την αξιωματική αντιπολίτευση. Υποστήριξε πως αποδεικνύουν ότι από κει που αντιπαρατίθενται με εκτός ορίου κατηγορίες ο ένας προς τον άλλο, αποδεικνύουν πια πόσο εύκολα μπορούν να εναρμονίζονται κατά τις επιταγές των ολιγαρχών της Ενημέρωσης.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος είπε πως παρ' ότι οξύνεται η αντιπαράθεση, επανέρχεται στην επικαιρότητα για την λεγόμενη εθνική συναίνεση. «Σε ποια βάση θα είναι; Να μην διαταραχθεί η πορεία της ανάπτυξης, η πορείας της Ελλάδας στην ΕΕ. Τότε έχουμε να κάνουμε με μια ταξική συναίνεση στο πλαίσιο της ικανοποίησης των απαιτήσεων της οικονομικής ολιγαρχίας. Εμείς βρισκόμαστε όπως καταλαβαίνετε στην απέναντι όχθη», σημείωσε.

Σημειώνεται πως υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα.