Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Μάχη για τις εκλόγιμες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας θα δώσουν πολλοί υποψήφιοι στην Θεσσαλονίκη. Και στην συμπρωτεύουσα οι μάχες θα είναι ψήφο –ψήφο όπως άλλωστε και στις δύο περιφέρειες της Αθήνας.

Στην Α' Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιοι ο Γιάννης Ιωαννίδης ο Γιώργος Όρφανός η Έλενα Ράπτη ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Κώστας Γκιουλέκας. Όμως από τη ΝΔ έχουν ήδη γίνει επαφές με την πρώην δημοτική σύμβουλο Άννα Ευθυμίου τον γενικό γραμματέα Εργασίας Παναγιώτη Κόκορη αλλά και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο.

Και δεν σταματούν εκεί τα ονόματα αφού οι επιτελείς της Συγγρού έχουν όπως όλα δείχνουν συμφωνήσει και με τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Γάκη τον επίσης δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κούβελα.

Υπάρχει επίσης και μια πλειάδα στελεχών που ακόμα εμφανίζονται διστακτικοί αλλά όπως λένε από τη Συγγρού θα πειστούν να δώσουν την δική τους μάχη στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης .Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Πανοζάχος ο περιφερειακός σύμβουλός Παντελής Καζαντζίδης η Μαρία Μήτσιου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος ο αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων Μανώλης Ιωαννίδης και του πρώην δημάρχου Σοχού Θεοφάνη Παπά.

Παρόμοια η κατάσταση και στην κρίσιμη περιφέρεια της Β' Θεσσαλονίκης όπου σταθερές αξίες είναι ο Θεόδωρος Καράογλου ο Σάββας Αναστασιάδης αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Βαρτζόπουλος .Στα ψηφοδέλτια θα συμπεριληφθούν ακόμη οι Φάνης Παπάς και Γιώργος Καγιάς που είναι περιφεριακοί σύμβουλοι αλλά και ο Παντελής Τσακίρης και η Πόπη Καλαιτζή.

Σε προχωρημένες συζητήσεις και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα βρίσκονται οι επιτελείς της Συγγρού με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ταχματζίδη τον πρόεδρο του ΣΑΣΘ Γιάννη Παλαιστή αλλά και του πρώην δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη. Οι πρώην βουλευτές Αδάμ Ρεγκούζας και Γιώργος Σαλαγκούδης σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους επιμένουν να είναι πολύ διστακτικοί για την επάνοδό τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος.