current views are: 1

20 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:10

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσισαν να παραπέμψουν τα καυτά θέματα στο εγγύς μέλλον

Ες αύριο τα σπουδαία  για τον  ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το κλίμα των τελευταίων ημερών και τις διαφαινόμενες εντάσεις εξ αιτίας θεμάτων τα οποία δεν είχαν συζητηθεί αρκούντως στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ προεδρικοί και εσωκομματική αντιπολίτευση αποφάσισαν να παραπέμψουν τα καυτά  θέματα στο εγγύς μέλλον. 

Δημοσίευση 05:10’
αρθρο-newpost

Ες αύριο τα σπουδαία  για τον  ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το κλίμα των τελευταίων ημερών και τις διαφαινόμενες εντάσεις εξ αιτίας θεμάτων τα οποία δεν είχαν συζητηθεί αρκούντως στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ προεδρικοί και εσωκομματική αντιπολίτευση αποφάσισαν να παραπέμψουν τα καυτά  θέματα στο εγγύς μέλλον. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Ες αύριο τα σπουδαία για τον  ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το κλίμα των τελευταίων ημερών και τις διαφαινόμενες εντάσεις εξ αιτίας θεμάτων τα οποία δεν είχαν συζητηθεί αρκούντως στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ προεδρικοί και εσωκομματική αντιπολίτευση αποφάσισαν να παραπέμψουν τα καυτά θέματα στο εγγύς μέλλον. 

Όπως ήταν φυσικό στην συζήτηση αναφέρθηκε το ενδεχόμενο συνάντησης Τσίπρα –Σαμαρά μετά την δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ήταν αρνητικός να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Αντ. Σαμαρά χωρίς τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποδεχόμενος πρόσκληση του πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ  τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συμφώνησαν με τη τοποθέτηση του εκπροσώπου τύπου ότι δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει  να παραστεί σε μια συνάντηση η οποία όμως θα έχει ως βασικό αντικείμενο συζήτησης τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας. « Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δοθεί η εντύπωση της συναίνεσης σε ότι αφορά τα θέματα της οικονομίας και του χρέους είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συμφωνώντας στην πραγματικότητα με την τοποθέτηση που είχε κάνει λίγες ώρες νωρίτερα ο Πάνος Σκουρλέτης , ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κατηγορηματικός σε αυτό το θέμα. 

Όπως σημείωναν μάλιστα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ με την τοποθέτηση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο συνάντησης των δυο ανδρών δεν πρόκειται ωστόσο να επανέλθει στο θέμα  εκτός εάν προκληθεί. «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό»  δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Η όποια ένταση πάντως υπήρχε εκτονώθηκε σχετικά γρήγορα αφού ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εγκλωβιστεί  στις οποίες συμφωνίες κάνει η κυβέρνηση με την τρόικα. Η σαφής  θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ηρέμησε τα πνεύματα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην απεργία που θα γίνεις τις 27 του μηνός αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μεγάλη σημασία στις συμμαχίες που μπορούν να δημιουργηθούν μέσα από αυτή την διαδικασία. 

Συμφωνήθηκε πάντως τις επόμενες ημέρες να γίνει ειδική συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι περιφερειακές συνδιασκέψεις που  θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της διεύρυνσης καθώς επίσης και το τι  ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα.


σχετικα αρθρα