Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Αυτοσυγκράτηση δείχνουν στο ΠΑΣΟΚ για το σημερινό καυτό ραντεβού Βενιζέλου -Παπανδρέου δύο και πλέον μήνες μετά την σύγκρουση του Ζαππείου. 

Τυπικά και οι δύο πλευρές αναφέρουν ότι οι δύο άντρες θα συναντηθούν προκειμένου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό για τις δυσκολίες που συναντά η διαπραγμάτευση με την τρόικα, τα εθνικά θέματα αλλά και τις εξελίξεις στην δημοκρατική παράταξη. Το τελευταίο είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Βενιζέλος προκαλεί την συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πειστεί ότι η ρήξη με τους «παπανδρεϊκούς» θα είναι επιζήμια για όλες τις πλευρές. Επομένως επιθυμεί την παρουσία Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια της δημοκρατικής παράταξης, κάτι που σημαίνει ενεργότερη συμμετοχή των «παπανδρεϊκών» και ασφαλώς προσέλκυση παραδοσιακών ψηφοφόρων. Ο κ. Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Γ. Παπανδρέου το βράδυ της Τρίτης και τον κάλεσε σε συνάντηση η οποία οριστικοποιήθηκε χθες μέσω των ιδιαίτερων γραφείων τους. Επίσης κάλεσε και τον Κώστα Σημίτη με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο στη Βουλή κυριως για λόγους συμβολισμού κι επικοινωνίας και για να καταδείξει την σημασία της ενότητας. 

Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου τονίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει αλλάξει απόψεις για τον ρόλο της δημοκρατικής παράταξης χωρίς ωστόσο να προδικάζουν τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Αυτό το γνωρίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη γι΄ αυτό και κρατούν μικρό καλάθι...