Αρνητικός στις εισηγήσεις που δέχτηκε από το περιβάλλον του να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα σε συνάντηση είναι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Σαμαράς δέχθηκε αρκετές εισηγήσεις προκειμένου να υπάρξει μια συνάντηση των δύο ανδρών. Ωστόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αφού επεξεργάστηκε τις εισηγήσεις αυτές, με προσωπική του απόφαση επέλεξε να τις απορρίψει.
 
Το σκεπτικό της απόρριψης ήταν ότι δεν μπορεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση εμφανίζεται ανακόλουθος και αναξιόπιστος στις θέσεις του και τις προτάσεις του για τη χώρα.
 
Όπως επισημαίνουν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί από τη μια να ζητά σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικων αρχηγών και την άλλη κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό... για να του ζητήσει να παραιτηθεί. Η στάση αυτή κάθε άλλο παρά συναινετική χαρακτηρίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου.  
 
Επιπλέον η επιχείρηση από μεριάς Κουμουνδούρου να επιβάλει εκείνη την ατζέντα της συνάντησης είναι κάτι που απορρίπτει ο Πρωθυπουργός. 
 
Τέλος ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, συνεκτίμησε το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την εικόνα του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης που θα έβλαπταν την κυβέρνηση και τη χώρα. 
 
Ο Πρωθυπουργός στην παρούσα φάση σύμφωνα με το περιβάλλον του εκτιμά πως θα πρέπει να καλλιεργηθεί κλίμα σταθερότητας, να αποφευχθεί η πόλωση και να παρεμποδιστούν οι όποιες εμπρηστικές διαθέσεις εκδηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η χώρα σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, μια ανάσα πριν από την έξοδο από το μνημόνιο και μόνο οι ψύχραιμοι και σταθεροί χειρισμοί βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.