«Ναι» σε εκλογές και «όχι» σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είπε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι», ο κ. Παππάς τόνισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές... χθες.

Σχετικά με ενδεχόμενη συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα σημείωσε πως το επιτελείο του πρωθυπουργού είναι αυτό που δεν τη θέλει, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου, εφόσον διατυπωθεί επίσημη πρόταση. «Ο κ. Βενιζέλος έχει μια συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Στα πλαίσια αυτής της αρμοδιότητας θα μπορούσε να συναντήσει τον κ. Τσίπρα...», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη δήλωση του Γιώργου Σταθάκη για ορισμό εκλογών και εκλογή προέδρου από αυτή τη Βουλή, ο  διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα δεν θέλησε να το σχολιάσει, ωστόσο επεσήμανε ότι «δεν θέλουμε να υπογραφεί από αυτή τη Βουλή η συμφωνία.

Σε άλλο σημείο, ο Νίκος Παππάς ανέφερε πως μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα αρχίσει το ξήλωμα των μνημονιακών νόμων, υπογραμμίζοντας ότι δεν αρκεί μόνο η κατάργησή τους.  

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, ο κ. Παππάς δήλωσε πως αυτό περιλαμβάνει αυτά που θα γίνουν εκτός διαπραγμάτευσης και αυτά που θα διεκδηθούν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση που θα εφαρμόσει μνημόνιο.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και βιώσιμο χρέος», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να πάει σε νέα διαπραγμάτευση.

Ακόμη, είπε ότι υπάρχουν δύο συμπαγή προγράμματα. Από τη μία το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα και από την άλλη το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Τέλος, ο κ. Παππάς, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, είπε ότι «η τρόικα βρίσκει και τα κάνει. Δεν έχουμε δοκιμάσει να έχει απέναντι μια κυβέρνηση με άλλου τύπου λογικές».