Αποστάσεις από την πολιτική διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης κράτησε η  Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κάποια ζητήματα που η ίδια θα τα διαπραγματευόταν διαφορετικά. Παράλληλα, έκανε λόγο για εσωτερική και εξωτερική μάχη με τον λαϊκισμό, που όπως είπε οδήγησε τη Ν.Δ. στη ρητορική «σκίζουμε τις σελίδες του μνημονίου».

«Υπάρχουν θέματα που μπορεί, ενδεχομένως, αν χρειαζόταν να τα διαπραγματευτώ εγώ, θα τα διαπραγματευόμουν διαφορετικά. Εμένα ξέρετε πολύ καλά την άποψή μου ότι θα έκανα μεταρρυθμίσεις και θα ζήταγα από την τρόικα τη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση η οποία για μένα είναι η βάση της ανάπτυξης της χώρας. Δηλαδή θα διαπραγματευόμουν με αυτόν τον στόχο» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Real fm.

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εμπλοκή της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και στο αν αυτή οφείλεται στη στάση ορισμένων υπουργών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ν.Δ

«Ναι. Εγώ πιστεύω ότι εδώ τους τελευταίους 6 μήνες δίνεται μία εσωτερική και εξωτερική μάχη με τον λαϊκισμό. Δυστυχώς, φαινόμενα τέτοια έχουμε κι εμείς, έχει και το ΠΑΣΟΚ κατά κόρον, έχει βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο δεν συζητάμε. Αρα, αυτή η μάχη με τον λαϊκισμό τους τελευταίους 6 μήνες οδήγησε και τη Ν.Δ. σε μία ρητορική “σκίζουμε τις σελίδες του μνημονίου” ή δεν ξέρω τι άλλο κάνουμε. Αυτό είχε πάντως και ως αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά η κα. Μπακογιάννη.

Η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. τόνισε ο συνδικαλιστικός νόμος πρέπει να αλλάξει, ενώ σημείωσε «Και από κει και πέρα υπάρχουν θέματα μεταρρυθμίσεων τα οποία είναι αναγκαία να γίνουν. Γιατί είναι αναγκαία; Γιατί βάλαμε την τιμημένη μας υπογραφή. Άπαξ και βάλαμε την υπογραφή μας οφείλουμε να την τηρήσουμε. Εγώ δεν ξέρω αν θα την έβαζα ή δεν θα την έβαζα σε όλα τα θέματα αυτά».