Με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργο Πατούλη, το προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων στο ΔΣ της Ένωσης συναντήθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η αξιολόγηση δομών και προσωπικού και ο επανέλεγχος των συμβάσεων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείο, ο κ. Μητσοτάκης είπε στα μέλη του προεδρείου της ΚΕΔΕ, ότι ο επανέλεγχος των συμβάσεων, που μετατράπηκαν με το ΠΔ Παυλόπουλου από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί, ενώ τόνισε με έμφαση, ότι «η εικόνα τεσσάρων- πέντε δημάρχων που παρεμποδίζουν τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αδικεί την εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κάνει κακό».

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο επανέλεγχος των συμβάσεων θα διευρυνθεί σε άλλους δέκα δήμους και σε φορείς του δημοσίου (ήδη διεξάγεται έλεγχος στο υπουργείο Πολιτισμού και σε δέκα δήμους), ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής των κριτηρίων του ΠΔ Παυλόπουλου, όπως άλλωστε αυτό αναφέρεται και στο σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τη σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, ενώ δεσμεύτηκε, ότι εντός του Δεκεμβρίου θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για την αξιολόγηση του 2014, η οποία θα διενεργηθεί βάσει του νέου, πάγιου συστήματος.

Στη διαβούλευση, σημειώνεται, ότι θα συμμετάσχει και η ΚΕΔΕ.