Τα συλληπητήριά της για τον θάνατο του μεγάλου γελοιογράφου Ηλία Σκουλά εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Σε δήλωσή της η κυρία Βούλτεψη τόνισε ότι ο κ. Σκουλάς ουδέποτε διαπραγματεύτηκε τις αξίες του και πρόσφερε πολλά στη δημοσιογραφία, στη γελοιογραφία, στην πατρίδα του. 

Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του μεγάλου γελοιογράφου μας Ηλία Σκουλά, συναδέλφου υψηλού ήθους, άξιου τέκνου της Κρήτης, που σφράγισε με το χιούμορ και τη διορατικότητά του μια ολόκληρη εποχή. 

Φλεγματικός, ρηξικέλευθος, στις επάλξεις μέχρι την τελευταία στιγμή, έθεσε το πενάκι του στην υπηρεσία του Κοινού Καλού, σχολιάζοντας με τον δικό του τρόπο όλες τις πτυχές της πολιτικής και της κοινωνικής μας ζωής. 

Στη μακρόχρονη προσφορά του, απασχολήθηκε και με γενικότερα θέματα, όπως η παγκοσμιοποίηση και η διαφθορά, εκδίδοντας δεκατρία βιβλία με σκίτσα αιχμής και παρουσιάζοντας τις ιδέες του σε σειρά προσωπικών εκθέσεων. 

Σατιρικός μεγάλου βεληνεκούς, ο Ηλίας Σκουλάς επέλεξε την οδό της σεμνότητας και της ψυχραιμίας, χωρίς στιγμή να σταματήσει να αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας. Ένα μέλλον που, ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες της δοκιμασίας του, ατένιζε με αισιοδοξία, δίνοντας συνεχώς κουράγιο στους νεώτερους. 

Οι συνάδελφοι, δημοσιογράφοι και γελοιογράφοι, που θρηνούν για την απώλειά του, θα τον θυμούνται πάντα, καθισμένο στο φορτωμένο με εφημερίδες γραφειάκι του, να δίνει ζωή και στο τελευταίο άψυχο λευκό χαρτί, χαρίζοντας γέλιο και προβληματισμό, σε μια δοσολογία που τον ανέδειξε σε έναν από τους βετεράνους της σύγχρονης γελοιογραφίας. 

Αποχαιρετώ – και εκ μέρους του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά – τον πιστό υπηρέτη του Τύπου, που ουδέποτε διαπραγματεύτηκε τις αξίες του και πρόσφερε πολλά στη δημοσιογραφία, στη γελοιογραφία, στην πατρίδα του. 

Στους αγαπημένους του, την αφοσιωμένη μέχρι τέλους  σύντροφο της ζωής του Αθανασία, τον γιο του Μανώλη και τον εγγονό του Ηλία, εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια. 

Ο Ηλίας έφυγε, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη πρωτότυπης σκέψης, που θα συνεχίσει να ζει μέσα από τα σκίτσα του.