Σε νέα δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης σχετικά με τα όσα είπε στην πρωινή ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real Fm για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ημερομηνία διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών.

«Η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη» ανέφερε ο κ. Σταθάκης προσθέτοντας: «Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διευκρινίζει πάντως εάν εννοεί ως «νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς» το αποτέλεσμα της κάλπης ή τη συμφωνία της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές.

Νωρίτερα, μιλώντας στον Real Fm, τόνισε ότι λύση στο αδιέξοδο θα δοθεί αν «ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή όχι οι 180, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έλθει σε μια συμφωνία για την ημέρα. Να απεμπλέξει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές».

Ο Γ. Σταθάκης σημείωσε ακόμα ότι σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που ζητά εκλογές εδώ και τώρα, μπορεί να γίνουν «την άνοιξη, λίγο πριν, λίγο μετά, να πάμε σε εκλογές και να συμφωνήσουμε».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «σημασία έχει να υπάρξει αυτή η αίσθηση ότι πάμε σε εκλογές και να απεμπλακεί το πρόβλημα από αυτή τη διαδικασία και που μπορεί να προκαλέσει τεράστια φθορά και στην κυβέρνηση». 

 

Β.Β.