Ο βουλευτής ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατέθεσε τροπολογία-προσθήκη για την αντιμετώπιση του  ζητήματος της κατεδάφισης των κατασκευών, που διατηρούν τα καταστήματα στο Μικρολίμανο, μετά την αιφνιδιαστική, όπως τονίζει, απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Αττικής.

Η τροπολογία προβλέπει πως τα καταστήματα που εδρεύουν στην «Ακτή Κουμουνδούρου» στο  Μικρολίμανο και διατηρούν κατασκευές στον αιγιαλό θα της διατηρήσουν μέχρι να εγκριθούν οι  μελέτες ανάπλασης της περιοχής, που δεν έχουν εγκριθεί με υπαιτιότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Η τροπολογία Αρβανιτόπουλου «προς αποφυγή της διαιώνισης της υφιστάμενης κατάστασης» αναφέρει πως εντός αποκλειστικής προθεσμίας 12 μηνών τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να προχωρήσουν στην οριστική έγκριση των σχετικών μελετών αναπλάσεως όσο και οι επιχειρήσεις να έχουν προχωρήσει  στην μεταστέγαση των δραστηριοτήτων τους.

«Η υπερψήφιση της τροπολογίας θα επιτρέψει την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος επί σταθερής βάσης καθώς επιτάσσει την ενεργοποίηση της Διοίκησης για την πραγματοποίηση και έγκριση των αναγκαίων μελετών ανάπλασης του Μικρολίμανου, θα επιτρέψει την ήπια και αειθαλή τουριστική ανάπτυξη σε μία περιοχή ορόσημο του Πειραιά και θα διασφαλίσει μακροπρόθεσμα τις θέσεις εργασίας και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων» τονίζει ο κ. Αρβανιτόπουλος.  

Ολόκληρη η τροπολογία του βουλευτή της ΝΔ.