Εκλογές τώρα και εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από νέα Βουλή διαμήνυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Στρατούλης, στον απόηχο των δηλώσεων του Γιώργου Σταθάκη.

«Δεν σχολιάζω ποτέ δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» είπε στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm για τα όσα είπε νωρίτερα στον σταθμό ο κ. Σταθάκης.

«Η θέση μας είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι καταστροφική για τη χώρα. Κάθε μέρα που περνάει οι δήθεν κόκκινες γραμμές της γίνονται κόκκινες μεταξωτές κορδέλες. Πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα» τόνισε και πρόσθεσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, από νέα».

Ο κ. Στρατούλης τόνισε: «Καμία συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καμία προγραμματική βάση με αυτά τα κόμματα. Καμία κοινή βάση για συναίνεση».

Παράλληλα, σημείωσε ότι εάν κλείσουν συμφωνία με την τρόικα, με όποιον τρόπο, «εμείς δεν θα την αναγνωρίσουμε» και υπογράμμισε:

«Οι δανειστές βρίσκουν και τα κάνουν. Έχουν αποθρασυνθεί. Εμείς διαπραγματεύσεις όπως αυτές που κάνει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τις κάνουμε. Και νέο μνημόνιο να υπογράψει δεν θα το διαπραγματευθούμε». 

«Θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, στηριζόμαστε στον ελληνικό λαό, το θέλει ο ελληνικός λαός. Θα κάνουμε διεθνείς συμμαχίες. Δεν λέμε πράγματα φευγάτα» ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν θα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σημαντικές αποφάσεις σε δημοψήφισμα, είπε ότι «θα επιμείνουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Θα βρούμε τρόπους να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό. Και διαπραγματεύσεις θα γίνουν και ρήξεις. Πάντα όμως θα πρέπει να είναι ενήμερος ο λαός και να τον ρωτάμε, με βάση αυτά που προβλέπει το Σύνταγμα. Οι πολιτικές δεν γράφονται με σενάρια».

Ο κ. Στρατούλης, τέλος, σημείωσε ότι «είναι θέμα αρχής η απλή αναλογική» απαντώντας καταφατικά στο εάν θα την προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.