Επίθεση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. 

Ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε αν ζούμε στην ίδια χώρα, αφού χθες, όπως είπε, «ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς συνάντηση με τον κ. πρωθυπουργό, αλλά είπε “όχι”, διότι η ΝΔ δεν θέλει συνάντηση δημοσίων σχέσεων, αλλά για την ουσία και την πορεία της χώρας».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιώργου Σταθάκη, ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως δεν βγήκε από μόνος του να προτείνει εμμέσως πλην σαφώς στην κυβέρνηση «να ψηφίσουμε από κοινού Πρόεδρο άρα να περάσουν και ήρεμα τα μέτρα, να βγούμε και στις αγορές, να ολοκληρωθεί το μνημόνιο και μετά να κάνουμε εκλογές για να έρθουμε εμείς οι καλοί, που δήθεν θα συγκρουόμασταν για το Μνημόνιο».

Κατά την ερμηνεία του Άδωνι Γεωργιάδη, η σκλήρυνση της στάσης της τρόικας είχε πολιτικές συνέπειες και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως επεσήμανε «εδώ και πέντε μέρες προετοίμασε το έδαφος με τις δηλώσεις των κ.κ. Παπαδημούλη, Μητρόπουλου, Σκουρλέτη και Σταθάκη».

Κάνοντας λόγο μάλιστα για «αλληλουχία γεγονότων», ο κ. Γεωργιάδης είπε πως πρέπει να είναι κάποιος εκτός τόπου και χρόνου για να μην έχει καταλάβει το μέγεθος της μεταβολής και της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίμησε δε πως ο κ. Τσίπρας τα κάνει αυτά, στέλνοντας σήμα στην τρόικα «μην μου ζητήσετε να υπογράψω πριν και γίνω ρεζίλι των σκυλιών, μετά υπογράφω τα πάντα».

«Σας πήραμε είδηση, ελπίζω να σας πάρει κι η κοινωνία», είπε επίσης, ενώ πρόσθεσε πως είναι καλό να καταλάβει κι ο κόσμος πόσο κοντά έρχεται ο σήμερα στη Νέα Δημοκρατία για να καταλάβει τη διαφορά των τηλεοπτικών ρητορικών και της πραγματικότητας.