Αναταραχή προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις Γιώργου Σταθάκη περί ορισμού εκλογών και εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Δημήτρη Στρατούλη να «αδειάζουν» τον βουλευτή του κόμματος.

«Μία είναι η λύση. Να φύγει αμέσως αυτή η κυβέρνηση. Εδώ και τώρα εκλογές. Καμία συναίνεση για εκλογή Προέδρου από αυτή τη βουλή. Οι 180 βουλευτές που ζητάτε είναι όνειρο θερινής νυκτός. Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ» τόνισε ξεκάθαρα από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης

Λίγο αργότερα, μιλώντας στον Real Fm, στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Λαφαζάνη, τόνισε: 

«Η θέση μας είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι καταστροφική για τη χώρα. Κάθε μέρα που περνάει οι δήθεν κόκκινες γραμμές της γίνονται κόκκινες μεταξωτές κορδέλες. Πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, από νέα».

 «Δεν σχολιάζω ποτέ δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μιλώντας επίσης στον Real Fm ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι η λύση στο αδιέξοδο θα δοθεί αν «ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή όχι οι 180, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έλθει σε μια συμφωνία για την ημέρα. Να απεμπλέξει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές».

Σημείωσε ακόμα ότι σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που ζητά εκλογές εδώ και τώρα, μπορεί να γίνουν «την άνοιξη, λίγο πριν, λίγο μετά, να πάμε σε εκλογές και να συμφωνήσουμε». Πρόσθεσε μάλιστα πως «σημασία έχει να υπάρξει αυτή η αίσθηση ότι πάμε σε εκλογές και να απεμπλακεί το πρόβλημα από αυτή τη διαδικασία και που μπορεί να προκαλέσει τεράστια φθορά και στην κυβέρνηση». 

Λίγο αργότερα, ο κ. Σταθάκης εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία τόνισε:

«Η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη» ανέφερε ο κ. Σταθάκης προσθέτοντας: «Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

Β.Β.