Γράφει ο Ορέστης Αποστολοπουλος 

Με e-mail θα επικοινωνήσουν, με e-mail ενημέρωσαν τι είπαν στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχαν Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά το τέλος της συνάντησης του, με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχε μια σύντομη συνομιλία με δημοσιογράφους τους οποίους ενημέρωσε για το ραντεβού με το Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κύριος Βενιζέλος είπε πως «κάναμε μία μακρά συζήτηση για τα διεθνή, πολύ ενδιαφέρουσα, για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και κάναμε και για την παράταξη, για τη συσπείρωση των δυνάμεων…».

Δημοσιογράφος: Θα είναι υποψήφιος, σας είπε;

Eυ. Βενιζέλος: Δεν μπήκαμε σ΄αυτά.

Δημοσιογράφος: Σε άλλα;

Eυ. Βενιζέλος: Θα μου πει και ειδικότερα τις απόψεις του. Έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη, θα τα λάβουμε όλα αυτά υπόψη.

Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε αν θα προχωρήσει κανονικά η Δημοκρατική Παράταξη και απέφυγε να πει ξεκάθαρα τι είπαν με τον πρώην πρωθυπουργό. Περιορίστηκε στο να πει πως η συνάντηση ήταν πολύ φιλική και θετική.

Λίγο αργότερα από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου έγινε ενημέρωση μέσω e-mail για τη συνάντηση. Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ξεκαθάρισαν πως οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού έχουν διατυπωθεί δημοσίως. Τη συζήτηση απασχόλησαν τα εθνικά θέματα αλλά και η διαπραγμάτευση με την τρόικα και σύμφωνα με τους συνεργάτες του ο πρώην πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις πρόσφατες κινήσεις της.

Ο κύριος Παπανδρέου σε ό,τι έχει να κάνει με τη ΔΗΠΑΡ, όπως την αποκαλούν οι συνεργάτες του, δηλαδή τη Δημοκρατική Παράταξη διατύπωσε τις διαφωνίες και τις ενστάσεις του καθώς έχουν διαφορετική θεώρηση για το ΠΑΣΟΚ. Ο κύριος Παπανδρέου θα στείλει με email τις απόψεις του στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κύριος Βενιζέλος ρωτήθηκε ξανά για το αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος διατυπώνοντας την άποψη πως και Πρόεδρος θα εκλεγεί και πως οι εκλογές θα γίνουν το 2016.