Το σημαντικό κυβερνητικό έργο που συντελείται επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Αρχηγείο Στόλου και στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, όπου είχε αναλυτική ενημέρωση για την αποστολή του Πολεμικού Ναυτικού, για τις δραστηριότητες και τις επιχειρησιακές δυνατότητές του.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας μετέβη στη βάση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών η οποία  βρίσκεται εντός του Ναυστάθμου Σαλαμίνος προκειμένου να πληροφορηθεί για το πρόγραμμα συντηρήσεως και εκσυγχρονισμού των μονάδων του Στόλου.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τα πολεμικά σκάφη που επισκέφτηκε και για τα  συστήματα που διαθέτουν. Συγκεκριμένα ξεναγήθηκε στο καινούργιο υποβρύχιο «Παπανικολή», στην τορπιλάκατο  «Δανιόλος» και στη φρεγάτα  «Σπέτσαι».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο κ. Δένδιας δήλωσε με αφορμή το ότι το Πολεμικό Ναυτικό  αποκτά επιτέλους τα καινούργια υποβρύχια που σάπιζαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ας είχε πληρώσει το ελληνικό δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ :

«Ύστερα από τις συντονισμένες κινήσεις της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά απέδειξε ότι διαθέτει τη βούληση και το σθένος να προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις, να λύνει Γόρδιους Δεσμούς που χρονίζουν και να θεραπεύει καρκινώματα, επί των οποίων κανείς άλλος δεν τόλμησε να κάνει τομές. Ένα ζήτημα που χρόνιζε ήταν αυτό των υποβρυχίων, πάνω στο οποίο έγινε συλλογική μελέτη και δουλειά, υπό τον προκάτοχό μου Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Στόλος ενισχύεται με το πρώτο υπερσύγχρονο συμβατικό υποβρύχιο τύπου 214, τον «Πιπίνο», ενώ ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο εκσυγχρονισμού και επιχειρησιακής βελτιώσεως του υποβρυχίου τύπου 209, ο «Ωκεανός».

Ο υπουργός Εθνικής κάλεσε τον ελληνικό λαό να μιμηθεί το εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και τους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που πήραν την υπόθεση των υποβρυχίων στα «χέρια» τους και κατάφεραν να τελειώσουν τις εργασίες σε αυτά , απελευθερώνοντας  και λυτρώνοντας το κράτος από τους εκβιασμούς που του γίνονταν.
«Αυτό είναι το βέλτιστο παράδειγμα που αντλούμε από τις Ένοπλες Δυνάμεις, για να ξεπεράσουμε κάθε δίλημμα και κάθε κρίση: Σκληρή δουλειά, εθνική συνεννόηση, πίστη σε ρεαλιστικούς στόχους» τόνισε ο κ. Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε με νόημα:  
«Σήμερα, μπορούμε να είμαστε πλέον περισσότερο αισιόδοξοι για ένα καλύτερο μέλλον, με πλήρη σεβασμό στη διαφάνεια και στην ανάγκη χρηστής διαχείρισης των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, που με το υστέρημά τους εν μέσω οικονομικής κρίσης στήριξαν και στηρίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.


  
Όπως διαπιστώνω ύστερα από τις ενημερώσεις και την προσωπική επαφή που είχα τόσο με την ηγεσία, όσο και με τα στελέχη του Αρχηγείου Στόλου και του Ναυστάθμου Σαλαμίνος, το Πολεμικό Ναυτικό είναι ένας ισχυρός βραχίονας αποτροπής οποιασδήποτε απειλής, έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας».

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στη στρατιωτική ηγεσία «για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί, έχοντας ως βασικό μέλημα το καθήκον και τον πατριωτισμό. Χάρη και σε εσάς, η Ελλάδα της τιμής, του φιλότιμου και της αξιοπρέπειας είναι όρθια».

Τον κ. Νίκο Δένδια τον συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης  και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας.

Γ. Κοκ.