Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που διήρκησε μία ώρα, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ήταν μια καλή και ουσιαστική συζήτηση για όλα τα θέματα, τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την οικονομία και τα διεθνή θέματα.

Και από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πολιτικό του γραφείο αναφέρει πως συζήτησαν τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, και ιδίως τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία και τις σχέσεις της Ελλάδας  με τις γειτονικές της χώρες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως σχετικά με τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, συμφώνησαν ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα. «Ο Κώστας Σημίτης επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί εντατικά η προσπάθεια συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου για την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της χώρας», υπογραμμίζεται. 

Αναλυτικά ο κ. Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: 

«Είχαμε μία πολύ ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, τόσο για την διαπραγμάτευση με την τρόικα και τους εταίρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου, όσο και για τις ανοικτές διεθνείς κρίσεις και ιδίως για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Προφανώς, μιλήσαμε και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση όπου  το μείζον ζήτημα είναι η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είχα επίσης την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Σημίτη για την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κορμός της οποίας είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ».