current views are: 1

21 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:55

Αλαλούμ από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση ή κάτι άλλο συμβαίνει στην Κουμουνδούρου. 

Δημοσίευση 10:55’
αρθρο-newpost

Ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση ή κάτι άλλο συμβαίνει στην Κουμουνδούρου. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση ή κάτι άλλο συμβαίνει στην Κουμουνδούρου. Ένα πραγματικό αλαλούμ δημιουργήθηκε χθες όλη την ημέρα από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες ήταν εκτός γραμμής ή τουλάχιστον αμφισβητούσαν την κεντρική γραμμή της Κουμουνδούρου για το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας και τις πρόωρες εκλογές. 

Την αρχή έκανε ο Γιώργος Σταθάκης ο οποίος έκανε λόγο για κάλπες την άνοιξη και εκλογή του προέδρου από αυτή την Βουλή  και ακολούθησε ο Σταύρος Κοντονής ο οποίος συναινούσε και αυτός στην εκλογή του προέδρου «αρκεί όπως είπε τον Φεβρουάριο να πάμε σε εκλογές.» 

Λίγη ώρα αργότερα και τα δυο στελέχη έκαναν διευκρινιστικές δηλώσεις επαναλαμβάνοντας την γνωστή θέση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Κουμουνδούρου επέρριπτε και πάλι ευθύνες  στα γνωστά κέντρα που διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις των στελεχών της. Χρειάστηκε να παρέμβει και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς  για να πει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει  «εκλογές χθες» για να κατευνάσει στην πραγματικότητα  τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ,ο οποίος επέμεινε ότι , «μία είναι η λύση: να φύγει αμέσως αυτή η κυβέρνηση, εδώ και τώρα εκλογές, καμία συναίνεση για εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή». 

Με δεδομένο πάντως ότι τα δυο στελέχη που εξέφρασαν αυτές τις απόψεις βρίσκονται  στην στενή ομάδα των προεδρικών υπήρξαν πολλά ερωτηματικά για το εάν αυτές οι δηλώσεις έγιναν κατά λάθος και μέσα σε μια δώσει υπερβολής ή αποτελούν τον προάγγελο μιας αλλαγής στάσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με αλλά λόγια κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι κύριοι Σταθάκης και Κοντονής μπορεί να είναι οι «λαγοί» που θα βάλουν στο τραπέζι της συζήτησης την νέα πρόταση για συμφωνία στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος θα προέρχεται από την κεντροδεξιά και προκήρυξη  για πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο η το αργότερο  μέχρι τις αρχές της άνοιξης. 

Το εάν αυτό το σενάριο θα πάρει σάρκα και οστά θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Αλλιώς οι δηλώσεις των κυρίων Σταθάκη και Κοντονή θα περάσουν στην ιστορία απλώς ως ατυχείς.


σχετικα αρθρα