Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος με δηλώσεις του στον Real fm, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρχει ανοιχτή γραμμή ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το έχω πει επανειλημμένως ότι αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της 5ετούς πορείας κρίσης, την οποία όλοι βιώνουμε και βλέπουμε τα αποτελέσματα της. Όχι θα έπρεπε να υπάρχει μία στοιχειώδης συνεννόηση, θα έπρεπε να υπάρχει μία ανοιχτή γραμμή», δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης. 

Και πρόσθεσε: «Διότι θα έπρεπε αφενός μεν και η κυβέρνηση να έχει τις απόψεις και τη στήριξη της αντιπολίτευσης για τη χώρα, αλλά και η αντιπολίτευση να είναι ενήμερη των εξελίξεων. Είναι ενδεχόμενο να κληθεί να κυβερνήσει και θα πρέπει να ξέρει που βρίσκεται και τι γίνεται για να ξέρει και τι θα λέει στον κόσμο. Διότι, αυτή την ώρα, τάζουν, υπόσχονται, λαγούς με πετραχείλια, ενώ στην πραγματικότητα βλέπουν σιγά-σιγά τα πράγματα πόσο δύσκολα είναι και πλέον ακούγονται και φωνές, από εκείνη την πλευρά, που λένε “για να δούμε”, “να τα πούμε, να τα κουβεντιάσουμε”, “να δούμε τι θα κάνουμε” και τα σχετικά».

Την ίδια ώρα, πάντως, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιώργου Σταθάκη ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών, αν θα ξεκινήσει μία συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και της Αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύω ότι μπορεί να καταλήξει σε κάποια λύση, τέτοιου τύπου. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται η χώρα μια κάποια περίοδο σταθερότητας, την οποία θα προσφέρει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν θα είναι 5, 7, 10 ή 12 μηνών είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση. Είναι χρήσιμο να γίνει συζήτηση».