«Όποιος θέλει μπερδεύεται- τα πράγματα είναι απολύτως καθαρά. Υπάρχει ανάγκη να πάμε το συντομότερο δυνατό σε εκλογές, η παρούσα Βουλή δεν δικαιούται να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά» Fm.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για τεχνητή και όχι ουσιαστική κρίση. «Ο πρωθυπουργός έδωσε το σήμα της άτακτης υποχώρησης έναντι της τρόικας, δεν έχει αμφισβητήσει στο ελάχιστο τις μνημονιακές πολιτικές», είπε και πρόσθεσε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει αυτοδυναμία θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για ακύρωση του μνημονίου: «Όλοι γνωρίζουν ότι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δανειστές θα αρχίσουν μία ουσιαστική διαπραγμάτευση. Άλλο η συζήτηση με τους εταίρους και άλλο με την τρόικα».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης πως «το δίλημμα δεν είναι παράταση του μνημονίου ή πάμε στις αγορές» και σημείωσε ότι «υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα και καλύπτουμε μισθούς και συντάξεις και τα δανεικά πηγαίνουν στην αποπληρωμή των δανείων». «Άρα μπορούμε να ξεκινήσουμε διαπραγμάτευση και θα δούμε πού θα βρούμε τα χρήματα για την αποπληρωμή των δανείων», τόνισε.